ICT-ingenjör inom cloud & automatisering till Ericsson

ICT-ingenjör inom cloud & automatisering till Ericsson

För dig som alltid drömt om att jobba på ett stort och globlat företag som Ericsson kommer här världens möjlighet! Ericsson är en av de ledande leverantörerna inom Information and Communication Technology (ICT) och satsar nu stort inom cloud- och virtualiseringslösningar. Vi söker därför ICT-ingenjörer som kan vara med och utveckla den senaste tekniken. Rollen som ICT-ingenjör är en förutsättning för Ericssons fortsatta utveckling så här söker vi dig som verkligen vill vara med och ta fram morgondagens teknik. Vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu efter flera ICT-ingenjörer som kan vara med och bidra till Ericssons fortsatta framväxt. Som ICT-ingenjör kommer du ha en central roll i Ericssons Cloud & Applications team som främst arbetar med automatisering av interna system. Här kommer du och dina internationella kolleger att förenkla och förbättra utvecklingsmiljön genom att utveckla och automatisera olika cloud- och virtualiseringslösningar. I denna roll arbetar du med IT produkter end-to-end vilket ger ett brett perspektiv på R&D miljön.

Här lägger man stort fokus på teamet genom gott samarbete och god intern kommunikation mellan kollegor. Då detta är ett relativt nytt team kommer du som ny i din roll verkligen får möjligheten att lära tillsammans med dina kollegor. Skulle du ha erfarenhet kan du istället bidra och utvecklas genom att utveckla andra.

Tjänsten är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Ericsson. Uppdraget är på heltid med start så snart som möjligt och sträcker sig 6 månader. Efter detta är ambitionen att du blir anställd direkt hos Ericsson, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ICT-ingenjör arbetar du på ett kostnads- och tidseffektivt sätt med att optimera service, cloudlösningar och att automatisera tjänster för att skapa en bättre utvecklingsmiljö. Din roll handlar mycket om att förstå interna kunders behov och utveckla rätt tjänster för detta. Du kommer även stötta upp dina kunder genom att agera teknisk support.

Tjänsten passar dig som med stort driv och engagemang kan ta dig an uppgifter. Du brinner för kreativa lösningar och vill lära dig mer och utvecklas inom detta område.

Vi söker dig som
  • Är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom data/IT. Alternativt har du gått en YH-utbildning inom detta område och har ett brinnande intresse för programmering och automatisering.
  • Besitter goda programmeringskunskaper inom t.ex. Python eller liknande språk
  • Har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
Skulle du ha tidigare arbetslivserfarenhet av programmering och kunskaper/intresse av cloud- och virtualiseringsinfrastruktur och automatisering ser vi det som mycket positivt.

För denna tjänst lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du har ett problemlösande förhållningsätt genom att du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor. Du har även förmågan att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag och hittar den mest effektiva lösningen. Vidare är det även viktigt att du har ett initiativtagande förhållningssätt till ditt arbete där du löpande kommer med förslag till nya arbetssätt. Då du kommer att arbeta mycket i team är det även viktigt att du kan arbeta bra med andra människor och att du kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Mjärdevi, Linköping
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ericssons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Linköping
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ericsson är en global tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation. Med deras tjänster, program och infrastruktur - särskilt inom mobilitet, bredband och moln - gör dem det möjligt för kommunikationsbranschen och andra sektorer att göra bättre affärer, öka effektiviteten, förbättra användarupplevelsen och fånga nya möjligheter.