HR-specialist till Billerud

HR-specialist till Billerud

"Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer."

Vill du arbeta med HR på ett internationellt bolag med stark lokal förankring? Nu söker Billerud en trygg och erfaren HR-specialist till bruket i Frövi/Rockhammar. Billerud har idag tio produktionsenheter i Sverige, USA och Finland, cirka 5800 anställda och kunder i fler än 100 länder. Då Billerud är en internationell koncern kommer du att få jobba tillsammans med HR-kollegor från hela världen.

Du kommer att trivas hos Billerud om du delar deras värdegrund:

Sätt kunden i fokus, Våga prova nytt, Driv förändring, Värna om varandra.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Billerud.

Rollbeskrivning

På bruket i Frövi/Rockhammar arbetar idag cirka 600 medarbetare och 60 chefer. Som HR-specialist ingår du i det lokala HR-teamet som idag består av tre HR Business Partners och en HR administratör/Talent acquisition partner. Teamet leds av HR Manager.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:
 • Verka som avdelningens arbetsrättsliga expert.
 • Ansvara för utredningar samt vara rådgivande till organisationen i frågor som rör centrala och lokala avtal.
 • Definiera och leverera utbildning i lokala avtal och riktlinjer till organisationens chefer.
 • Underhålla och kvalitetsutveckla HR-policys och rutiner samt administration kopplat till olika frågor inom arbetsrätt, arbetsmiljö, auktorisation, ISO kvalitetsdokument, GDPR m.m.
 • Säkerställa personaladministration inom relevant område.
 • Ansvar för lokal personal- och lönestatistik, underlag för schemaläggning, ersättningsnivåer och att säkerställa korrekta underlag till payroll office.
 • Delta i projekt inom HR-området både lokalt och mellan våra olika produktionsenheter samt vid behov även själv definiera, förankra och driva projekt och uppdrag med anknytning till olika HR-processer.
 • Stötta arbetet med Billeruds höga krav på säkerhet och arbetsmiljöfrågor.
 • Stötta i arbetsrättsliga frågor, förhandlingar och protokoll inom både tjänstemanna- och pappers-avtalet samt identifiera konsekvenser på administration och i processer, i samband med löpande översyn och utveckling/förändring av centrala och lokala avtal.
Billerud har ett omfattande ledarskapsprogram som heter "Sustainable leadership" och detta utbildas samtliga chefer och alla som jobbar med HR i.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker tjänsten har en högskole- eller universitetsutbildning med HR-inriktning eller motsvarande likvärdig utbildning. Vidare har du:
 • God kunskap och vana av att arbeta med HR-processer.
 • Kompetens inom arbetsrätt och av att sätta dig in i olika avtal och att tolka dem.
 • God IT-kompetens och kompetens att analysera underlag och data.
 • Förmågan att stötta chefer och medarbetare och har ett naturligt intresse för att följa med i utvecklingen och trenderna inom HR.
 • Erfarenhet projektledning och projektarbete.
Då Billerud är ett internationellt företag är det viktigt att du talar och skriver både svenska och engelska.

Personliga egenskaper
I denna roll är det viktigt att du är mycket analytisk, strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann. Du är trygg i dig själv, tålmodig och är bra på att lyssna, coacha och ge feedback. Du sätter en ära i att ge god service och att de som du ger rådgivning får bra vägledning som hjälper dem att lösa deras problem och utmaningar. Du företräder alltid företagets bästa, har hög integritet och vågar ta beslut. Du trivs i ett sammanhang där du självständigt får ta stort ansvar och där man, genom att ha kul tillsammans, skapar förutsättningar för ett gott samarbete både inom HR och Billerud som helhet.

Billerud eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning.

Information om ansökan

Urval sker löpande, vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Linda Axäng, AxÖ Consulting, på telefonnummer + 46 (0)79 340 54 42 eller via mejl linda.axang@axoconsulting.se. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Billerud

Billerud tar fram papper och förpackningsmaterial som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är ett världsledande företag inom pappers- och förpackningsmaterial av premiumkvalitet tillverkade i nyfiber, och har ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde. Företaget har tio produktionsenheter i Sverige, USA och Finland, cirka 5800 anställda i fler än 13 länder och kunder i fler än 100 länder. Billerud har en årlig omsättning på cirka SEK 37,2 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Lindesberg
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.varbi.com
Sista ansökningsdag 12 dec 2022 (11 dagar kvar)