Hälsa Säkerhet Miljö (HSE) Specialist till Baettr Guldsmedshyttan

Hälsa Säkerhet Miljö (HSE) Specialist till Baettr Guldsmedshyttan

Baettr Guldsmedshyttan AB är ett järngjuteri som producerar stort och mellanstort järngjutgods, framför allt till vindkraftverk. Vi arbetar varje dag för att göra vindkraften till den mest tillgängliga och föredragna energikällan i världen. Vi har alltid fokus på att ständigt förbättra våra processer och vara lätta att arbeta med, eftersom vi tillämpar vår kompetens i hela vårt spektrum av tjänster inom design, gjutning, maskinbearbetning, ytbehandling och montering.

Vi tror på människor och samarbete. Positiv förändring kan bara åstadkommas genom samarbetsprojekt och genom att visualisera vad vi kan göra bättre.

Vi är ett globalt företag och vi ansvarar för vårt sätt att göra affärer, vår inverkan på människors liv samt vårt globala ekologiska fotavtryck.

Vi bevisar detta ansvar med att visa respekt för våra mänskliga och materiella resurser. Eftersom vi anser att lämna över en bättre plats till kommande generationer inte bara är lönsamt - det är genuint berikande.

Vi är idag ca 1000 anställda globalt varav ca 125 är anställda på gjuteriet i Guldsmedshyttan. Här har vi en lång historia och hög kompetens inom gjutningsindustrin. Gjuteriet i Guldsmedshyttan ligger i framkant i Europa när det gäller stort gjutgods.

Till vårt gjuteri i Guldsmedshyttan söker vi en HSE (Health, safety and environment)-specialist med ansvar för att driva och utveckla vårt arbete med hälsa, miljö och säkerhet. Vi är certifierade enligt ISO 14001 och 45001. Vi vill vara proaktiva i vårt HSE-arbete och kontinuerligt arbeta för att kunna vidta åtgärder och organisera arbetet på ett hälsomässigt gott sätt.

Ansvar och uppgifter

Du kommer tillsammans med oss på Baettr att fortsätta utveckla en trygg och attraktiv arbetsmiljö, där trivsel och samarbete står i fokus. Vi ska tillsammans se till att våra anställda har den nödvändiga kompetensen som krävs för att utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert och hälsomässigt bra sätt.

Vi arbetar systematiskt med att utvärdera våra tillbud och olyckor för att sätta in förebyggande och korrigerande åtgärder för att förhindra att de uppkommer igen.

Vi kartlägger vår arbetsmiljö och sätter in förebyggande och korrigerande åtgärder för att förhindra negativa hälsoeffekter.

Vi använder oss av "best practices" som metod globalt för att förbättra våra arbetsprocesser med avseende på arbetsmiljö och säkerhet
 • Som HSE-specialist ansvarar du för att driva det övergripande HSE-arbetet samt hantera dagliga frågor inom området.
 • Du är ett stöd och bidrar med expertkunskap i det dagliga HSE-arbetet till chefer och medarbetare
 • Du ansvarar för att upprätthålla och arbeta efter våra standarder ISO 14001 och 45001.
 • Vi har samverkan med systergjuterier och maskinfabriker inom koncernen inom HSE-frågor där du kommer vara delaktig.
 • I tjänsten ingår att bevaka svensk lagstiftning inom området, sammanställa rapporter och ha kontakt med myndigheter så som arbetsmiljöverket och länsstyrelsen.
 • Du ansvarar även för att samordna provtagningar för verksamheten, driva och vara kravställare gentemot konsulter för större projekt såsom energikartläggning och bullermätning.
 • Du rapporterar direkt till vår produktionschef
Kvalifikationer och arbetserfarenhet

Du har en relevant utbildning på akademisk nivå inom området Du har minst 2 års erfarenhet av liknande arbete
 • Du har erfarenhet av att arbeta med ISO standarder 14001 och 45001.
 • Du har kunskap om svensk lagstiftning och standarder inom miljö- och arbetsmiljö
 • Du har drivit miljö- och säkerhetsarbete samt har arbetat med ständiga förbättringar.
Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat Meriterande är om du även har erfarenhet av att arbeta med externa och interna revisioner, gärna utbildad Lead Auditor för ISO.
 • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du driven och har ett stort engagemang för hälsa-, säkerhets- och miljöarbete, du är öppen i din kommunikation och har lätt för att samarbeta med olika människor.
Ytterligare information

Tillträde snarast efter överenskommelse

Primär arbetsplats är Guldsmedshyttan i Sverige.

Resor sker i viss utsträckning.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Lindesberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 13 dec 2020 (7 dagar kvar)