Junior utvecklare till Followit i Lindesberg

Junior utvecklare till Followit i Lindesberg

Är du utbildad inom IT och har något/några års erfarenhet inom front- eller backendutveckling med ambitionen att i framtiden gå mer mot fullstack? Nu söker vi en ny kollega till Followit i Lindesberg för ett långsiktigt uppdrag. Här kommer du till ett familjärt företag med goda möjligheter att utvecklas och bredda dig i din yrkesroll. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Followit AB är en av de ledande aktörerna inom mobil och satellitpositionering av djur, fordon, transporter, människor och egendom. Produkterna och tjänsterna används främst av viltforskare, transport- och säkerhetsbranschen, för boskap och jakt, och av privatpersoner för övervakning av värdefull egendom. För att stötta upp det befintliga teamet på kontoret i Lindesberg söker vi nu en front- eller backendutvecklare som vill utvecklas och i framtiden gå mot fullstackutvecklare. Under intoduktionen kommer du att arbeta nära dina kollegor och det du inte kan sedan tidigare får du möjlighet att utvecklas inom på plats.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I tjänsten kommer du att arbeta brett med produkter och gränssnitt till Followits kunder samt med interna system och plattformar. Du kommer i kontakt med allt från servrar och databaser till appar och webbportaler, och här finns goda möjligheter att lära och utvecklas både front- och backend, beroende på vad du har för erfarenhet sedan tidigare. Det finns gott om projekt och i framtiden är ambitionen att gå över till modernare ramverk och utvecklingsverktyg, ett projekt som de gärna ser att du är med och driver i kombination med underhåll av befintliga system.

På Followit används ett agilt utvecklingssätt med veckosprintar. Vilka projekt som är prioritet kan växla från vecka till vecka och man har stor möjlighet att påverka sitt eget arbete och de lösningar som tas fram. Det är korta beslutsvägar och nära till både kollegor, kunder och de vilda djuren på savannen.

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom IT, exempelvis system-eller datavetenskap samt något års erfarenhet av front- eller backendutveckling
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken används i det dagliga arbetet
 • Har erfarenhet av Microsofts utvecklingsmiljö (Asp.Net Web Forms) samt relationsdatabaser (MySQL eller Microsoft SQL)
Då du i tjänsten kommer arbeta både front- och backend är det även meriterande med kunskap inom exempelvis: React Native, Node.js, Firebase, PHP, Windows server & IIS, Git eller Linux.

Som person är du:
 • Initiativtagande
 • Självgående
 • Kommunikativ
 • Problemlösande
Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Lindesberg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Followits önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Lindesberg
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Followit AB är Sveriges ledande specialist inom mobil och satellitpositionering av djur, fordon, transporter, människor och egendom. Företaget grundades 2000 och efter förvärvet av de två företagen TVP Positioning AB och Reperto AB fusionerades bolaget till Followit AB.