Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

SNA Europe [Industries] AB i Lidköping söker en Kvalificerad Redovisningsekonom - med utvecklingsmöjligheter

Ekonomiavdelningen

Ekonomiavdelningen handhar åtta olika bolag i fyra länder; fem svenska bolag och tre nordiska bolag vars verksamhet utgörs av produktion, försäljning samt holdingverksamhet. Ekonomiavdelningen (fn. totalt 13 personer) består idag av tre delar; redovisningsavdelning, controllingavdelning samt intern kontroll.

Arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen består i stora drag av:
  • arbete med rapportering av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • delaktig i upprättande av årsredovisningar och skattedeklarationer
  • delaktig i estimate-, forecast-, och budgetarbete och processer
  • diverse löpande bokföring och kontoavstämningar
  • hantering och uppföljning av förekommande förfrågningar från koncernens huvudkontor
  • samordning av interna- och externa revisioner och kontroller samt hantering av förfrågningar och efterfrågat material
  • kontakter mot revisorer, banker och myndigheter
Kommunikation och samarbete
Ett nära samarbete med övriga kollegor inom ekonomiavdelningen krävs för att avdelningen ska fungera optimalt. Varje enskild individ på vår avdelning ska verka för ständig förbättring och medverka till att ekonomiavdelningens gemensamma prestation ständigt levererar med så hög kvalitet som möjligt. Tjänsten kräver även nära kontakt och samarbete med övriga kollegor inom koncernen samt i förekommande fall diverse externa kontakter, detta kontaktnät finns både i och utanför Sverige. Du rapporterar till ekonomichefen.

Vem söker vi?
Du är civilekonom eller motsvarande med minst 3-5 års relevant erfarenhet inom kvalificerad redovisning. Gärna erfarenhet från en större koncern och från en internationell miljö. För att lyckas i rollen behöver du goda redovisningskunskaper samt en hög IT mognad med erfarenhet av affärssystem och Excel.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi söker dig som är en noggrann, analytisk och strukturerad person som dessutom värderar kvalitet. Viktig förmåga är att se problemställningar ur ett helhetsperspektiv och förstå ekonomiska samband samt att vara utvecklings- och förbättringsorienterad. Som person vill vi att du har en positiv inställning och ett driv i att göra skillnad samt att du är flexibel, utåtriktad och har lätt för att samarbeta.

Vad SNA Europe erbjuder dig
Som Redovisningsekonom på SNA Europe erbjuds du en spännande och utvecklande roll i en arbetsmiljö där samarbete står i centrum. Att arbeta på SNA passar dig som vill ha utmaningar och som inte heller är rädd för att utmana. För rätt person finns stora möjligheter att växa inom bolaget - såväl nationellt som internationellt. Friskvård, flexibilitet i arbetstider och det internationella samarbetet profilerar SNA Europes kontor i Lidköpings centrum på Fiskaregatan 1.

Är du sugen på nästa äventyr och vill utvecklas inom ett internationellt företag? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till elma.hamzagic@snaeurope.com alternativt via knappen "Ansök nu" senast 2023-01-31

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag - så tveka inte att söka. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vill du veta mer om jobbet kontakta:
Ulrica Ehn, Finance Manager
Mobiltelefon: 070 - 272 11 61
Mail: Ulrica.Ehn@snaeurope.com

Facklig kontaktperson:
Tomas Ivner Oldin,Unionen, 070-218 08 49
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SNA Europe ingår i Snap-On Inc som är en ledande global tillverkare och distributör verktyg och utrustning. Snap-On Inc grundades 1920 och omsätter mer än 4,25 miljarder USD med huvudkontor i Kenosha Wisconsin USA. SNA Europe [Industries] AB tillverkar ett brett sortiment av verktyg, såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar med varumärket Bahco. SNA Europe är världens största tillverkare av handsågar och sågblad, där största delen tillverkas i Europa. Produkterna kännetecknas av god design, hög kvalité och prisbelönt ergonomi. Företaget har egen representation i ett 40-tal länder och har egen tillverkning i sex länder, samt omsätter cirka 3 miljarder kronor. Den svenska verksamheten sysselsätter cirka 300 personer fördelade på orterna Edsbyn, Enköping och Lidköping. Enheten i Lidköping tillverkar bågfilsblad, tigersågblad och handsågar till interna och externa kunder globalt. Företaget har ett stort fokus på LEAN, där produktionen är central och för att rätt person finns bra möjligheter till utveckling, både i rollen och inom företaget.