Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

IT-SÄKERHETSSPECIALIST TILL GÖLISKA IT

Publiceringsdatum
12 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du erfaren och engagerad inom IT-säkerhet och söker nya utmaningar? Är du en passionerad individ som kan ta ledningen inom IT-säkerhet och bidra till att skydda informationstillgångar? Göliska IT behöver nu förstärka sin verksamhet med en IT-säkerhetsspecialist, läs mer nedan och sök redan idag!
Din vardag

I rollen som IT-Säkerhetsspecialist kommer du arbeta på både taktisk och operativ nivå för att säkerställa och stärka vår förmåga att hantera cyber- och IT-säkerhet genom aktiv riskhantering och beslutsfattande. I rollen ingår att vara ett stöd för hela organisationen och etablera ett metodiskt arbete för att förebygga och åtgärda IT-säkerhetsbrister. Du kommer även:
 • Utforma, förbättra och implementera säkerhetshöjande lösningar och åtgärder
 • Upprätthålla IT-säkerheten genom regelbundna aktiviteter och rutiner
 • Kommunicera och samarbeta effektivt med tekniker och IT-säkerhetssamordnare
 • Vara en kompetent beställare av IT-säkerhetstjänster
 • Omvärldsbevaka och hantera nya utmanande frågeställningar inom IT-säkerhet och bidra i arkitekturarbetet
 • Bidra till att höja kunskapen om IT- och cybersäkerhet i organisationen
Vem är du?

Du har erfarenhet av att identifiera, analysera och bedöma säkerhetsrisker samt hantera IT-säkerhetsincidenter. Du har kunskap om tekniska aspekter av IT-säkerhet, en förmåga att genomföra teknisk säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys. Därtill har du:
 • Erfarenhet av regelbundna processer som incidenthantering, säkerhetsrevision och säkerhet vid systeminföranden
 • En god kommunikativ förmåga att förklara tekniska hot och behov av skyddsåtgärder för olika målgrupper
 • Förmåga att bidra till säkerhetsdokumentation och granska och analysera arkitekturella och operativa IT-säkerhetsbeslut
 • Erfarenhet av säkerhetsteknik inom flera teknikområden och utvärdering av säkerhetslösningar för både on-prem- och cloudmiljöer
 • Flera års erfarenhet av att arbeta med Microsofts och VMwares produkter i större IT-miljö.
 • Meriterande:
 • God förmåga inom skriptning
 • Erfarenhet av att arbetat utifrån ramverk och regelverk, t.ex. ISO 2700x, NIST, GDPR
Som person är du driven och snabbtänkt. Om du brinner för IT-säkerhet och vill vara med och skydda vår verksamhet, kan du vara den vi letar efter!

Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt dedikerade team.
Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Göliska IT med Nexer Recruit, får du tjänsten kommer du att anställas av Göliska IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Fredrik Karlström på telefonnummer: 46 703020273 eller via e-post: fredrik.karlstrom@nexergroup.com Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2024-01-07.
Om Göliska IT

Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköpings, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommun. Vi arbetar aktivt för att vara de sex kommunernas strategiska partner som skapar verksamhetsnytta med IT. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-drift och digitaliseringsarbete samt driver projektkontor. Allt vi gör genomsyras av delaktighet, engagemang och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång - våra medarbetare!

Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Teknisk kompetens och förmåga att förstå kundens behov av funktionalitet är väsentligt för att leverera rätt IT-tjänster.

Liknande Jobb

Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 mars 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nexer Recruit är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus. Söker du medarbetare som kan lyfta din verksamhet till nästa nivå? Eller är du ute efter nya utmaningar och vill vidare i din karriär? Vi skapar möjligheter för just er att mötas. Den perfekta matchen. Genom att vi är en del av Nexer befinner oss mitt i teknikutvecklingens centrum. Det gör oss till en pålitlig partner för att säkra spetskompetensen. Kunskapen som våra rekryteringskonsulter besitter i kombination med vårt unika nätverk ger oss möjlighet att snabbt hitta optimala matchningar, även till specialiserade roller. Med stort engagemang hjälper vi våra kunder att rekrytera toppkandidater med rätt kompetensprofil, men också sätta strategin för framtida rekryteringar. Vi gör våra kunder redo att möta morgondagen, så att de kan navigera utmaningarna och prospektera möjligheterna som kommer med vår samtids snabba tekniska landvinningar. Strategisk rekrytering på högsta nivå helt enkelt. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skövde, Borås och Helsingborg är vi din lokala rekryteringspartner med global räckvidd.