Hoppa till innehåll
Fysrehab
växer och söker Fysioterapeut


Anställningsform: Tillsvidare,heltid.

Anställningsvillkor: Vi har kollektivavtal med fysioterapeuterna.

Kompetenser:
  • Legitimation som fysioterapeut eller sjukgymnast (KRAV)
  • Svenska i tal och skrift (KRAV)
  • 4+ års erfarenhet av arbete som fysioterapeut (MERIT)

Vem söker vi?

Hela vår verksamhet växer, därför söker vi en ny medarbetare. På mottagningen finns såväl bredd som spets vad gäller olika kompetenser och du kan välja den inriktning som passar dig bäst!

Grundstenen på vår mottagning är det avtal vi har med VGR för vård av patienter på primärvårdsnivå. Du bör ha erfarenhet av ortopedisk medicin och gärna också idrottsskaderehabilitering.
Du kan applicera både det ortoped- och idrottsmedicinska tänkandet för patienter i olika åldrar och situationer, allt från vardagsaktiva och motionärer till elitidrottare.

Är neurologi det som ligger dig varmast om hjärtat finns möjlighet att arbeta i vårt Neuroteam. Det är ett tilläggsavtal vi har med VGR. Du ska ha arbetat minst ett år med denna typ av patienter och ha 15 högskolepoäng inom ämnet. Arbetet omfattar att ta emot patienter med neurologisk sjukdom eller skada som bedöms vara i behov av teambaserad rehabilitering.

Alla våra sjukgymnaster/fysioterapeuter arbetar också med försäkringspatienter. Vi ser ett växande behov inom detta område och här finns möjlighet att vara med och utveckla tjänsten vidare. Sedan tidigare har vi två ortopedläkare som arbetar deltid uteslutande med försäkringspatienter.

Du vill arbeta evidensbaserat och vill fortsätta utvecklas inom ditt område. Du trivs med att arbeta med rehabilitering och ser alla patienter som en utmaning att pröva ditt kunnande på. Du vill vara med och driva utvecklingen av vår mottagning. Då är
Fysrehab arbetsplatsen för dig!

Vad ingår i
dina arbetsuppgifter?


Din huvudsakliga arbetsuppgift är rehabilitering av patienter inom Vårdval rehab i Västra Götaland (Primärvård). På Fysrehab finner du patienter i alla åldrar som råkat ut för något som medfört symtom, smärta och/eller funktionsnedsättning. Till oss söker sig företrädesvis patienter som vill komma tillbaka till sin tidigare fysiska aktivitetsnivå eller idrott. Ibland är arbetet i team-fomr varför stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och teamkänsla.

På Fysrehab har vi en individanpassad utvecklingsplan där du kontinuerligt vidareutbildas inom fysioterapi. Vår ambition är att alltid ha personal med hög kompetens och utbildning enligt senaste rön.

Vad är Fysrehab?

Vi arbetar inom tre områden:
Vi har en grupp bestående av 8 sjukgymnaster och 2 arbetsterapeuter som arbetar inom Vårdval rehab. Gruppen är inriktade mot rehabilitering av patienter med muskuloskeletala besvär. Ungefär 25% av patienterna är idrottspresterande på hög nivå, ca 70% är vardagsaktiva eller motionärer och resterande ca 5% har andra problem.

Vi har också ett team som arbetar enligt tilläggsuppdrag neurovårdteam med uteslutande neurologiska patienter och då företrädesvis nyinsjuknade i stroke. Teamet består av två sjukgymnaster, två arbetsterapeuter och en logoped.

Det tredje området är försäkringspatienter och det som vi ser en stor utvecklingspotential inom. Idag arbetar alla sjukgymnaster med denna grupp men vi ser ett behov av att arbeta mer inriktat mot denna grupp och vår målsättning är att på sikt anställa ett antal fysioterapeuter som huvudsakligen arbetar med denna grupp och gemensamt utvecklar teamet.

Du kommer kunna fokusera på ditt arbete med patienter tack vare vår organisation där administrativ personal underlättar det patientnära arbetet. Vi har även en alltid bemannad reception som hjälper till med allt övrigt administrativt arbete.

Vi strävar efter att alltid hålla oss uppdaterade på den senaste forskningen och arbeta utifrån ett evidensbaserat förhållningssätt i vår kliniska vardag. Vi har avtal med Västra Götalandsregionen i form av Vårdval Rehab och vi har ett mycket bra samarbete med vårdcentraler och sjukhus i Lidköping och närområdet men även med de större mottagningarna i Göteborg, Skövde, Trollhättan och kringliggande städer.

Våra stora, välkomnande lokaler ligger centralt i Lidköping och vi har ett bra utrustat gym för all tänkbar rehabilitering och träning.

Vi har kontinuerligt personalutbildning och team-möten för att bredda våra medarbetares kompetens och för att implementera den senaste forskningen i vår dagliga verksamhet. Vi håller varje år föreläsningar och kurser för idrottsföreningar i närområdet.

Vi åker även årligen på en eller två konferenser med alla anställda.

Är du
intresserad?


Vänligen skicka din ansökan via e-post till: bjorn@fysrehab.se

Du kan också läsa mer om tjänsten på vår hemsida http://fysrehab.se/jobba-hos-oss/

Rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens slut.
Fysrehab Lidköping AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
04 nov. 2023 (32 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Björn Andersson
Email

Om arbetsgivaren

Fysrehab har varit verksamt sedan 2004 och har idag 17 anställda. År 2014 ingick vi Vårdval rehab. Vår ambition är att ligga i frontlinjen vad gäller såväl idrottsmedicinsk som traditionell rehabilitering.
Vårt mål är att vara det naturliga valet för alla i Lidköping och närliggande områden som är i behov av träning och rehabilitering. Att söka sig till oss ska vara en självklarhet och ett förstahandsval. Vi har en erfaren och engagerad personal som arbetar för att främja hälsa och återgång efter skada för våra patienter.

Metod: För att uppnå detta är vår metod att genom ett tidigt omhändertagande med konkreta och precisa åtgärder ge rätt vård som ger, efter patientens förutsättningar bästa möjliga resultat. Besöket skall vara tidseffektivt och strukturerat samt präglas av ett professionellt mottagande i alla aspekter.
http://www.fysrehab.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Lidköping
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga

Liknande Jobb

Lidköping
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga