Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Simulatoringenjör till Skaraborgs flygflottilj F 7

Ansök nu
Om oss
Kom och bli en del av vår dynamiska simulatoravdelning!
Simulatoravdelningen är hjärtat av vår verksamhet på tekniksektionen, där vi, ett tio personer starkt team, tar hand om drift och underhåll av våra JAS39C Gripen, C130
Hercules och kommande JAS39E Gripen simulatorer samt taktiska stödsystem. Vår globala räckvidd gör att vi stödjer både nationella förband och internationella partners, vilket innebär att du kan få chansen att uppleva nya platser och kulturer.

Om tjänsten som simulatoringenjör för JAS39 Gripen: Som medlem av vårt team kommer du att arbeta med drift och underhåll av vår JAS39 Gripen simulator. Ditt arbete kommer att innefatta allt från kontroll, felsökning, reparation, support och administration av simulatorer och taktiska stödsystem till daglig provflygning av simulatorerna.

Kvalifikationer
För rollen söker vi en kandidat med följande kvalifikationer:
  • Högskoleutbildning inom av arbetsgivaren bedömt relevant inriktning alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort (manuell växellåda)
  • Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhets- och registerprövning
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av underhåll av datorsystem och systemadministration
  • God administrativ förmåga
  • Förmåga att sätta sig in i och felsöka i komplexa tekniska system
  • Kunskaper om UNIX, Windows, nätverk, databaser, elektronik, flygunderhåll eller flygsimulatorer
Personliga egenskaper
Som person trivs du i ett team men kan också arbeta självständigt. Du är problemlösare, även under tidspress, och har en hög kvalitetsmedvetenhet och god serviceinriktning. Flexibilitet är en nyckelfaktor då omständigheterna kan ändras snabbt och kräver att du kan anpassa ditt arbetssätt och synsätt. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter
(läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Anställningsinformation
Anställningsform: Civil tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krigsplacering samt krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontakta oss
Om du har frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Jan-Åke Johansson, tfn 0510-
47 70 00 (Växeln).

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson
Samtliga söks via växeln tfn 0510-47 70 00.

Ansökan
Är du redo att ta ditt nästa steg i karriären? Skicka din ansökan inklusive CV och ett personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för tjänsten senast 2023-09-29.
Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare