Programledare till 71. Stridsflygdivisionen

Programledare till 71. Stridsflygdivisionen

Om divisionen

71.Stridsflygdivisionen är en av flygvapnets JAS-divisioner och är baserad på Skaraborgs flygflottilj, F7, i Såtenäs. Divisionen löser uppgifter i det nationella försvaret såväl som internationella uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som programledare har du en central roll på en stridsflygdivision. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak i att tillsammans med flygtjänstledaren fastställa dagliga flygprogram och sedan följa upp pågående flygningar avseende färdplanering, flygplanstatus, väder, övrig aktivitet i luften etc. I detta ingår även att koordinera divisionens verksamhet på marken. Du är en viktig kontaktyta mot externa aktörer, angränsande enheter samt ett stöd för divisionsledningen och flygtjänstledaren som leder flygtjänsten. Ansvar för materiel och publikationer ingår. Verksamheten på en stridsflygdivision är dynamisk och sker ofta i ett högt tempo vilket ställer krav på att du kan hantera snabba förändringar. I tjänsten kan det även ingå beredskapstjänstgöring. Deltagande vid övningar och resor i tjänsten i Sverige och utomlands ingår.

Krav

Kvalifikationer
 • Arbetslivserfarenhet inom av arbetsgivaren bedömt relevant arbetsområde och arbetsuppgifter.
 • Lägst gymnasieutbildning med godkänt betyg.
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i MS Office-paketet.
 • B-körkort, manuell växellåda.
 • Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhets- och registerprövning.
Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna kräver att du är stresstålig, situationsanpassad och prestigelös samt innehar god samarbetsförmåga och social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • Genomförd värnplikt.
 • Tidigare tjänstgöring inom Flygvapnet med erfarenhet från arbete inom stridsflygdivision.
 • Erfarenhet inom flygtjänst.
 • Intresse för flygverksamhet.
 • Erfarenhet av SAP.
Övrigt
Anställningsform: Civil befattning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och deltagande i krigsförbandets övningar. I de fall du saknar de utbildningar som tjänsten kräver kommer du att läsa in detta efter att tjänsten påbörjats.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta övlt Johan Arnberg, johan.arnberg@mil.se.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (5 dagar kvar)