Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

GSS/K till flygunderhållstjänst stridsflyg

Ansök nu
Är du en lagspelare som gillar teknik och omväxlande arbete? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? Då är det dig vi söker. Tillsammans skall vi bygga ett starkare försvar.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på ett flygunderhållskompani där du tillsammans med certifierade flygtekniker bedriver flygunderhåll på JAS 39 Gripen. Som en del av vårt krigsförband kommer du även att arbeta med klargöringstjänst och beredskapshållning både på hemmaförbandet och på andra orter i och utanför Sverige.

I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard. Med anställning i Försvarsmakten följer skyldigheten att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Krav
Kvalifikationer
 • Godkänd grundläggande militär utbildning
 • Tjänstbarhetsbedömning enligt lagstadgad hälsoundersökning enligt AFS 2014:43 (härdplastundersökning)
Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du som söker har lätt för att samarbeta med andra. Vi värderar personliga egenskaper som kvalitetsmedvetenhet och flexibilitet högt. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det. Vi önskar även att du har ett stort engagemang i arbetet. Du ser personlig utveckling som en naturlig del i arbetet.
Stor vikt i urvalsprocessen kommer att läggas på personlig lämplighet. All anställd personal skall stå bakom vår värdegrund. http://www.forsvarsmakten.se/sv/om-myndigheten/vara-varderingar/var-vardegrund/

Meriterande
 • Befattningsutbildning hjälpmekaniker JAS 39
 • Kunskaper i flygteknisk engelska
 • Flygteknisk utbildning
 • Gruppchefsutbildning
 • Annan militär utbildning
 • Arbetslivserfarenhet
 • Körkort B
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
Typ av befattning: Militär OR1/OR4 kontinuerligt tjänstgörande
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: F7 Såtenäs
Tillträdesdatum Enligt överenskommelse

Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripen flygplan. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma.

Förfrågningar om befattningen
Upplysningar om tjänsten eller rekryteringsprocessen lämnas av Alexandra Fast 0510-47 72 77, Jonas Ericsson 0510-477540 eller Daniel Haglind 0510-47758

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt Brev
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg samt ev betyg från högskola/universitet
 • Intyg/betyg från annan meriterande utbildning
 • Militära vitsord/tjänstgöringsomdöme
Ansökningsprocessen
Du kommer att få en bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervju.

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-31. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökan sker via "jobb.forsvarsmakten.se" (ReachMee).
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare