Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Flygstaben rekryterar Teknisk chef materielsystem Tp84 (OR 8)

Ansök nu
Har du erfarenhet från ledning av flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Om tjänsten
Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och tekniska frågor för alla flygmaterielsystem. En del av TVA finns i Såtenäs, där vi bl. a organiserar 2.TVS (Teknik- och vidmakthållandesektionen). Befattningen ingår i Transportflygdetaljen som är under uppbyggnad sedan årsskiftet. Vi söker nu en Teknisk chef materielsystem TP84 (TCM). Är du den vi söker?

Försvarsmakten är inne i en stark tillväxtperiod och organiseras nu för att möta framtidens krav. Vi erbjuder ett utmanande, utvecklande och inspirerande arbete!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda och ta beslut för fortsatt luft- och systemvärdighet enligt LFL
 • Besluta om UH-program för flygmaterielsystem
 • Besluta om ärenden i ÄL-processen
 • Behörig att företräda central teknisk chef (CT) och kommentera flygsäkerhetsavvikelser
 • Besluta om MR, QA, TA, ARC och LVG-rapport
 • Besluta om sektionens underlag till Logistikplan
 • Samarbete med FMV vid anskaffning av materiel och med underhållsleverantörer angående avtal mm.
Kvalifikationer
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med militär ledning fortsatt luftvärdighet (FM CAMO) eller jämförbar erfarenhet
 • Flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller annan arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • God erfarenhet av arbete med bedrivande av flygverksamhet
(RML V6D/V6A eller EMAR/EASA Part M/145)
 • Goda kunskaper i engelska vad gäller tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Typkurs TP84
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom Försvarsmaktens materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållsproduktion
 • Stor erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens stödsystem inom flygområdet
 • Erfarenhet från systemsäkerhetsarbete
 • Goda kunskaper om regelverken inom militär luftfart
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en militär tillsvidareanställning. En nyanställning inleds med sex månaders provanställning. Omfattning 100 %. Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Kontaktperson
C 2.TVS mj Jonas Brissman tfn. 0510-47 82 00, 070-886 98 46
Stf C 2.TVS Johan Sahlin tfn. 0510-47 82 00, 073-408 71 32

Arbetsort
Såtenäs

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O
Anders Wedin

Försvarsförbundet OFR/S
Caroline Nilsson

Saco
Borka Hedlund Medjed

Seko
Jan Salomonsson

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-25.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 juni 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare