Financial Manager and Head of shared service center, Nordic

Financial Manager and Head of shared service center, Nordic

Tjänstebeskrivning

Då vår nuvarande chef har valt att anta nya utmaningar inom koncernen så söker nu ViaCon International AB hennes ersättare som "Financial Manager and Head of shared service center, Nordic."
Är du en person som gillar att vara med och driva tillväxt samt tillhöra ett företag med tydligt uppsatta mål och visioner, då är detta ett arbete för dig!

I rollen har du det övergripande ansvaret för ett shared service center som hanterar hela ekonomiprocessen för de svenska samt övriga nordiska bolagen. I det ansvaret inkluderas alla processer från fakturahantering, redovisning, prognos, budget, bokslut, koncernrapportering till ekonomisk styrning samt analys av verksamheten. Med en god grund i ordning och reda förvaltar samt vidareutvecklar du de ekonomiska processerna med tillhörande strukturer.
Arbetet innefattar personalansvar för de fyra personer som arbetar på den svenska ekonomiavdelningen, koncernrapportering, löpande redovisning, kund/leverantörsreskontra samt analyser ingår här i den dagliga verksamheten.

Du kommer internt att vara kontaktperson för ekonomiska frågor och behöver därför arbeta nära den dagliga driften, som "Financial Manager and Head of shared service center" är man därför också en del av gruppens svenska bolag ViaCon ABs ledningsgrupp samt jobbar tätt ihop med ViaCon ABs General Manager. Tjänsten utgår från ViaCons kontor i Lidköping.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskolexamen inom ekonomi och flera års erfarenhet av koncernrapportering, du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel. Du är systemkunnig och har med fördel erfarenhet av Navision. Det är viktigt att du utöver svenska även är flytande i engelska både i tal och skrift då det är vårt koncernspråk.

Ditt agerande och dina beslut visar på gott omdöme, då du alltid utgår ifrån hela verksamhetens bästa. Du är affärsmässig och uppskattar att leverera i tid med kvalitet. Du har förmåga att strukturera, planera och prioritera ekonomiarbetet på ett effektivt sätt. Du tar ett stort ansvar för ditt arbete och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt.
Du är en naturlig ledare med förmåga att coacha och entusiasmera och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av en chefsroll eller ledarskap.

Vad erbjuder vi dig?
Vi välkomnar dig in i vårt företag som trots sin storlek ändå har det familjära och närheten till varandra. Det kommer att vara en spännande tid framöver i vår expansiva resa!

Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget Premier. Har du frågor, så tveka inte att ringa rekryteringskonsult Sara Stenlund tel. 0727007838. Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se snarast, dock senast 2021-08-06. I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag.
Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV.
Välkommen med din ansökan!

Om Premier
Premier är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Vi har verksamhet på 6 orter och är idag ca 500 anställda. Vi är en helhetsleverantör vad gäller personal inom försäljning/marknad, ekonomi, industri, lager/logistik, teknik, HR, inköp och administration. Vår målsättning är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar och att erbjuda både våra kunder och sökande bästa möjliga bemötande. Premier ska lämna kvar en känsla av en overkligt bra upplevelse. Helt enkelt.
Mer info
Kontaktperson Sara Stenlund
Telefon 0727-007838
Område Lidköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Premier Service Sverige AB
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ViaCon International AB är en del av koncernen Viacon Group som har verksamhet i 19 länder och med 8 tillverkningsenheter som är spridda över Europa. ViaCon är en stark internationell aktör inom infrastruktur branschen med produkter som rörbroar, vägtrummor, vattenmagasin samt geotekniska lösningar. Huvudkontoret för gruppen ligger i Hovås utanför Göteborg, gruppen har även säljkontor, lager samt produktionsenheter utspridda i våra nordiska länder och i Lidköping finns en administrativ shared service avdelning som stöttar den nordiska marknaden.

ViaCon Gruppen befinner sig i en expansiv fas och har det senaste året antagit en ny övergripande strategi där arbetet med tekniska och kvalitativa infrastrukturlösningar är i fokus.