Leg. psykolog

Om jobbet

Är du leg. psykolog och vill jobba med ungdomar?

Statens institutionsstyrelse (SiS) är en myndighet som ansvarar för behandling och vård av ungdomar med svår psykosocial problematik. Till SiS ungdomshem i Margretelund (Lidköping) söker vi nu en leg. psykolog till utredningsavdelningen Linden.

I uppdraget som psykolog på SiS Ungdomshem i Margretelund ingår du i institutionens hälso- och sjukvårdsgrupp bestående av totalt tre psykologer och två sjuksköterskor. En läkare finns även tillgänglig på deltid. Tillsammans arbetar ni tvärprofessionellt där du bidrar utifrån din specifika roll.

Dina arbetsuppgifter kommer främst kretsa kring utredningsarbete. En SiS-utredning består av bl.a. psykologiutlåtanden, pedagogiska utlåtanden, familje- och nätverksutlåtanden, beteendeobservationer, risk- och behovsbedömningar m.m. Utöver utredningsarbete kommer du även ha bedömningssamtal med nyinkomna ungdomar utefter utarbetade rutiner. Du kommer dessutom arbeta med suicidbedömningar, ha stödsamtal, delta i utbildningsinsatser och en del annat.

Avdelningen Linden har sju platser, varav fem är utredningsplatser och de övriga är akutplatser. På utredningsavdelningen jobbar även avdelningsföreståndare, utredningssekreterare och pedagoger.

Kvalifikationer

Leg. psykolog med KBT-inriktning. Vi ser helst att du har minst ett års erfarenhet som psykolog. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer till verksamheterna i Lidköping och Gudhem/Falköping. Egen bil behövs ej.

Meriterande

Erfarenhet från utredningsarbete, erfarenhet från att ha arbetat tvärprofessionellt, erfarenhet från att ha arbetat med ungdomar.

Personliga egenskaper

För denna roll är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga där du ser din roll som en del av ett gemensamt uppdrag. Du behöver vara strukturerad och själv kunna planera ditt arbete. Andra egenskaper som värdesätts högt är tolerans, god kommunikationsförmåga, engagemang samt en vilja att utvecklas.

Omfattning

100% (40 timmar i veckan). Möjlighet till flexibel arbetstid.

Kontakt

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Rekryteringskonsult Josef Heijbel på 072 507 03 77, alt josef.heijbel@randstad.se

Sista ansökningsdag:
2017-12-08

Ort:
Margretelund (Lidköping)

Förmåner

SiS erbjuder goda möjligheter till fortbildning och anordnar en rad utbildningsinsatser i egen regi. Som psykolog på Margretelund kan du genomföra specialistutbildning på betald arbetstid. Du erbjuds en god marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag om 3000 kr/år samt ersättning för vissa sjukvårds- och läkemedelskostnader upp till ett visst belopp. För en kostnad av 100 kr per månad får du fika (bröd, ägg m.m.) i den gemensamma matsalen.

Om Statens Institutionsstyrelse

Statens institutionsstyrelse, SiS, är den myndighet som bl.a har ansvaret för vård och behandling av de mest utsatta ungdomarna. På de särskilda ungdomshemmen vårdas ungdomar med tung psykosocial problematik. Vården syftar till att hjälpa den unge till utveckling och mognad samt skapa förutsättningar för ett värdigt liv.

SiS Ungdomshem Margretelund har fyra avdelningar i Lidköping samt en i Gudhem, Falköping och har 36 platser för pojkar och flickor i åldern 16-20 år. Ungdomarna är tvångsomhändertagna enligt lagen om vård av unga, LVU. Samtliga ungdomar erbjuds skolgång vid institutionens skola, Lidbeckska skolan. SiS Ungdomshem Margretelund ligger i Lidköping.
Jobbfakta

Ring Josef Heijbel, 0725070377

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 dec

Om företaget

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.