Produktingenjör / Produktutvecklare

Produktingenjör / Produktutvecklare

SNA Europe (Industries) AB i Lidköping söker Produktingenjör/Produktutvecklare

Du kommer att ingå som medarbetare vid produktutvecklingsavdelningen R&D Center Cutting Tools i Lidköping. Arbetet bedrivs i nära samarbete med våra produktchefer och produktionsenheter där du har en drivande roll. Arbetet innebär många internationella kontakter med systerföretag, slutförbrukare samt materialleverantörer. Företaget har många unika produkter och satsar hårt för att föra ut nya produkter på marknaden.

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta:
  • Utveckling av nya sågprodukter vad gäller produktegenskaper
  • Utveckling, optimering och problemanalys av befintliga produkter
  • Ansvar för planering, genomförande, analys och rapportering av experiment med produkterna
  • Deltagande som projektledare eller projektmedlem i arbetet i utvecklingsprojekt
  • Ansvar för produktspecifikationer
  • Utveckling av metoder och utrustning för provning av produkterna
  • Grundläggande undersökningar av produkterna i syfte att öka vår kunskap
  • Stöd till vår säljande personal i tekniska frågor
De krav vi ställer är att Du har teknisk högskoleexamen med inriktning mot materialteknik och/eller maskinteknik gärna med praktisk erfarenhet från verkstadsindustri. Du skall vara nyfiken, ha en vilja att lära samt god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav då mycket av arbetet sker på engelska. Goda kunskaper i CAD är meriterande. Vi använder Autodesk Inventor.

Vill du veta mer om jobbet kontakta:
Per Holm, Produktvecklingschef, telefon 070-325 88 47 eller e-post per.holm@snaeurope.comeller till HR chef Carina Esbjörnsson-Magnusson, telefon 0510-790 810 eller e-postcem@snaeurope.com

Ansökan med meritförteckning mailas senast 2022-08-12 till: cem@snaeurope.com alternativt via knappen "Ansök nu"

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka!
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SNA Europe ingår i Snap-on Inc som är en ledande global tillverkare och distributör av verktyg och utrustning. Snap-on Inc grundades 1920 och omsätter mer än 4,25 miljarder USD med huvudkontor i Kenosha Wisconsin USA.

SNA Europe Industries AB tillverkar ett brett sortiment av verktyg, såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar bl. a. med varumärket Bahco samt är världens största tillverkare av handsågar och sågblad, där största delen tillverkas i Europa. Produkterna kännetecknas av god design och prisbelönt ergonomi. Företaget har egen representation i ett 40-tal länder och har egen tillverkning i sex länder, omsätter knappt 3 miljarder kronor. Den svenska verksamheten sysselsätter knappt 400 personer fördelade på orterna Edsbyn, Enköping och Lidköping. Enheten i Lidköping tillverkar bågfilsblad, tigersågblad, handsågar och beskärningssågar till interna och externa kunder globalt. Företaget har stort fokus på LEAN, där produktionen är central, och för rätt person finns bra möjligheter för utveckling både i rollen och inom företaget.