Projektledare till Lidan Marine

Projektledare till Lidan Marine

Är du en erfaren projektledare med en bred teknisk kompetens och med rötterna inom konstruktion? Drivs du av att arbeta med utveckling i en unik bransch med kundanpassade produkter och lösningar? Är det självklart för dig att arbeta i framgångsrika och prestigelösa relationer med både kunder och kollegor?

Lidan Marine växer och vi söker nu en erfaren projektledare till vår verksamhet i Lidköping där vi arbetar med skapande, genomförande och driftsättning av kundanpassade vinschlösningar.

Din vardag
Som projektledare hos oss blir du en nyckelperson för hela vår verksamhet. Vi erbjuder en möjlighet för dig som söker en roll med helhetsansvar inom teknisk projektledning men som samtidigt inte vill släppa möjligheten att arbeta "hands-on" i projekten. Du kommer få varva din tid mellan att projektleda och utföra.

I rollen som projektledare ansvarar du för hela projektplanen. Projekten drivs från ax till limpa och omfattar alla faser av projektarbete - förstudier, planering, genomförande, överlämning och dokumentation. Tillsammans med kund och konstruktörer kommer du fokusera på produktframtagningen där du är ett tidigt stöd för våra konstruktörer i konceptvalen.

I rollen ingår att
  • upprätta projektplan och hålla den uppdaterad
  • upprätta projektbudget samt löpande avrapportera aktuell status
  • leda och fördela arbetet inom din projektgrupp
  • delta i planering av genomförandefasen

Du är kundens huvudkontakt genom hela projekten och det är också du som ansvarar för budget och ekonomiskt utfall.

Tjänsten är placerad i Lidköping och du ingår som ensam projektledare i vårt genomförandeteam tillsammans med inköp och produktion. Du rapporterar till vår Chief Operation Officer (COO).

Vem är du?
Du är utbildad civilingenjör inom och har flera års yrkeserfarenhet av maskinkonstruktion. Du har också minst
3 års erfarenhet som projektledare där du är van att leda tekniska produktutvecklingsprojekt. Har du erfarenhet av arbete med Lean och förbättringsarbete är detta ett plus.

För att lyckas i rollen måste du ha ett stort intresse för teknik samt en hög teknisk kunskap och kompetens. Du måste också kunna läsa och förstå ritningar där du är van vid 3D-ritningar. Du har goda kunskaper inom Officepaketet och du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Som person är du analytisk, strukturerad och handlingskraftig. Du gillar att ta ansvar och driva projekt i mål samtidigt som du är lyhörd och ödmjuk i dialogen med kollegor och kund. Vidare är du proaktiv och har en god förmåga att planera och prioritera.

Då du kommer ha nära samarbete med dina kollegor men också med externa parter såsom kunder och leverantörer är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Petra Sivefäldt på
e-post petra.sivefaldt@sigma.se eller telefon 0730-42 83 82.

Varmt välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt dock senast 12 april.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigmarecruit.se/jobb/jobbannons?job=299
Sista ansökningsdag 12 apr 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lidan Marine AB säljer, utvecklar och levererar elektrisk och hydraulisk vinsch- och hanteringsutrustning främst för marina tillämpningar.

Vi arbetar på en global marknad inom våra affärssegment Offshore, Naval, Marine och Industry.

Hos oss arbetar du nära verksamheten och blir en del av ett engagerat team. Du får stora möjligheter att självständigt driva och planera ditt arbete. I den här tjänsten kommer du ständigt ställas inför nya spännande utmaningar och det finns goda framtidsutsikter för dig inom företaget.

Läs mer om oss på www.lidanmarine.com