HSEQ-ansvarig till Lidan Marine

HSEQ-ansvarig till Lidan Marine

Har du några års erfarenhet av att driva HSEQ-arbete? Vill du arbeta i en platt organisation med korta beslutsvägar där man har ett tätt samarbete med organisationen? Motiveras du av utmaningen att effektivisera och förbättra?

Lidan Marine växer och vi söker nu en erfaren HSEQ-ansvarig till vår verksamhet i Lidköping där vi arbetar med konstruktion och produktion av kundanpassade vinschlösningar.

Din vardag
Som HSEQ-ansvarig har du ett heltäckande ansvarar för de frågor som berör hälsa, säkerhet, arbetsmiljö, yttre miljö och kvalitet. Du driver vårt arbete med att skapa säkra arbetsplatser, du ansvarar för att implementera och upprätthålla efterlevnad av våra processer, rutiner och dokumentering utifrån lagstadgade och kundspecifika krav och det är du som driver vårt kvalitets- och miljöarbete. Du kommer också ansvara för att hålla ledningen och verksamheten uppdaterad gällande lagar och myndighetsförordningar.

I rollen ingår också att
  • Arbeta med ständiga förbättringar av ledningssystemet och dess processer tillsammans med processägare
  • Stötta avdelningschefer i arbetet med ständiga förbättringar av processer och arbetssätt
  • Löpande informera verksamheten om uppdateringar som rör processerna, verksamhetspolicyn, kundkrav och rutiner
  • Leda internrevisioner
  • Samordna och representera företaget vid externa revisioner
  • Upprätta och genomföra övergripande och projektspecifika planer för HSEQ
Tjänsten är placerad i Lidköping och du rapporterar till vår VD.

Vem är du?
Du som söker har en högskoleutbildning relaterad till HSEQ och/eller flera års erfarenhet från motsvarande roll i en tillverkande verksamhet. Vi ser också att du har erfarenhet av kvalitetsstyrning inom produktion och du har god teknisk förståelse. Vidare har du erfarenhet av systematiskt arbete inom arbetsmiljö och säkerhet samt mycket goda kunskaper om arbetsmiljölagstiftningen och arbetsmiljöföreskrifter. Du har goda kunskaper inom Officepaketet samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, noggrann och effektiv. Du har ett driv att alltid föra ditt arbete framåt och har mycket god kommunikationsförmåga. Du är serviceinriktad, utåtriktad och har lätt för att anpassa dig när det blir ändrade förutsättningar. Du har ett stort intresse för alla delarna under ditt ansvar och ett stort personligt driv där du jobbar lika bra självständigt som i samarbete med andra.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Petra Sivefäldt på e-post petra.sivefaldt@sigma.se eller telefon 0730-42 83 82.

Varmt välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt dock senast 24 januari.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lidan Marine AB säljer, utvecklar och levererar elektrisk och hydraulisk vinsch- och hanteringsutrustning främst för marina tillämpningar.

Vi arbetar på en global marknad inom våra affärssegment Offshore, Naval, Marine och Industry.

Hos oss arbetar du nära verksamheten och blir en del av ett engagerat team. Du får stora möjligheter att självständigt driva och planera ditt arbete. I den här tjänsten kommer du ständigt ställas inför nya spännande utmaningar och det finns goda framtidsutsikter för dig inom företaget.

Läs mer om oss på www.lindanmarine.com