Försäljningschef till Svenska Foder

Försäljningschef till Svenska Foder

Har du flera års erfarenhet av en ledande position inom försäljning, brinner för att utveckla ditt team och vågar utmana invanda mönster? Vill du arbeta i en kundorienterad organisation med korta beslutsvägar och som har lönsamhet och handlingskraft som ledord?

Svenska Foder är ett företag som vill utveckla och utvecklas tillsammans med sina medarbetare. Nu söker vi en försäljningschef för vårt affärsområde Retail.

Din vardag
Som försäljningschef Retail hos oss är du en nyckelspelare i vår verksamhet. Du har helhetsansvaret för att driva och utveckla försäljningen av våra produkter till återförsäljare, vår franchisekedja och våra 11 egenägda butiker. Genom ett entusiasmerande ledarskap vägleder och coachar du våra säljare och utvecklar ditt säljteam i sitt dagliga arbete.

I dina arbetsuppgifter ingår också att:
  • implementera, utveckla och följa upp affärsplan och budget
  • driva utvecklingen av vår marknad och våra återförsäljare
  • anta utmaningen att hitta ett balanserat sortiment som passar oavsett var butikerna är placerade
  • planera och genomföra försäljningsaktiviteter tillsammans med retailchef utveckla vårt franchisekoncept
  • utmana marknaden och våga ta nya initiativ

Du har personalansvar för 15 personer och tjänsten är placerad i Lidköping men du har hela Sverige som arbetsfält.


Vem är du?

Du har minst 3 års erfarenhet av ledande befattning med personalansvar inom försäljning, har du dessutom erfarenhet av att driva butikskedjor är detta ett starkt plus. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknad eller ekonomi. Du talar och skriver svenska flytande samt behärskar det engelska språket. Även danska förekommer under vissa möten och konversationer. Du har goda kunskaper inom Officepaketet och då främst Excel.

Som person är du prestigelös och drivs av dina kollegors och medarbetares framgång mer än din egen. Du är en målfokuserad och engagerad ledare med ett gediget intresse av att utveckla människor och affärer. Du söker förbättringar, är handlingskraftig och vågar ta beslut.

Vidare har du förmågan att arbeta både strategiskt och se till helheten samtidigt som du är operativ i det dagliga för att förstå och driva utvecklingen av vår försäljning framåt.

Då du kommer ha daglig kontakt med både kunder, medarbetare och kollegor är det viktigt att du har en hög social kompetens och en god kommunikativ förmåga.


Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer om tjänsten eller företaget, kontakta rekryteringskonsult Petra Sivefäldt på e-post
petra.sivefaldt@sigma.se eller telefon 0730-42 83 82.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt dock senast 1 november.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigmarecruit.se/jobb/jobbannons?job=380
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Foder är leverantör av foder och växtodlingsprodukter till lantbruket och cerealieprodukter till livsmedelsbranschen.

Svenska Foders huvudinriktning är att vara producent och grossist med ett väl utbyggt distributions- och försäljningsnät i nära samarbete med återförsäljare och genom våra 11 egenägda butiker. Vi arbetar i en kundorienterad organisation där närhet till kunden, effektivitet och service är nyckelord.

Inom Svenska Foder är vi 229 anställda och har en omsättning på drygt 4 miljarder kronor. Vi ingår i en världsledande dansk koncern inom lantbrukssektorn, DLG, som har högt fokus på kvalitet, värdeskapande verksamhet och utveckling.

Läs mer på www.svenskafoder.se