International Business Developer till Lidköpings Kommun, Lidköping och Rockford USA

International Business Developer till Lidköpings Kommun, Lidköping och Rockford USA

Rollen

Sedan 2006 har Lidköpings Kommun och Skaraborgs Kommunalförbund haft ett samverkansavtal med staden Rockford i Illinois USA. Syftet är att parterna ska agera som dörröppnare in på respektive marknad. Sedan 2011 har en internationell affärsutvecklare (International Business Developer) varit anställd och agerat som den drivande länken i samarbetet. Den internationella affärsutvecklaren har haft en central roll i skapandet av flertalet affärsrelationer och utbildnings- och näringslivssamarbeten. Merparten av tiden har affärsutvecklaren arbetat på plats i kontoret i Rockfords stadshus.

I samband med att vår nuvarande internationella affärsutvecklare valt att gå vidare till nya utmaningar söker vi nu en efterträdare. Du kommer att få fortsätta utveckla det befintliga upparbetade nätverket och förväntas också att fokusera på att fördjupa och utveckla näringslivssamarbeten.

Arbetsuppgifter

I arbetet som internationell affärsutvecklare har du ett helhetsansvar och arbetar såväl strategiskt med att utveckla samarbetet och initiera affärskontakter men också operativt genom att praktiskt genomföra och hålla ihop möten och kontakter både i USA och i Skaraborg. En central del av uppdraget är att initiera och bibehålla samarbeten och relationer. Du samarbetar och kommunicerar regelbundet med såväl interna som externa parter, t.ex. politiker, kommunledning, företagare och media. I rollen agerar du som ambassadör såväl för Lidköping, Skaraborg som för Sverige. Det är därför meriterande om du har relationer till området. Det kräver också att du under din anställning deltar och lär känna den amerikanska kulturen.

Då merparten av arbetet bedrivs i Rockford och alla relationer och affärskontakter är både svenska och amerikanska utförs övervägande delen av arbetet på engelska.

Dina arbetsuppgifter inkluderar att stärka näringslivet i Skaraborg med internationella kontakter i frågor som rör export.

Du arbetar med att stimulera etableringar och investeringar (leads) från USA till Skaraborg. Du samverkar med bland annat Business Region Skaraborg lokalt i Skaraborg samt Business Sweden och Svensk-amerikanska handelskammarkontor i USA.

Du arbetar aktivt för att identifiera och genomföra kunskapsutbyten. Detta kan ske genom exempelvis jobb-skuggning och studentutbyten.

Ditt arbete bedöms och utvärderas utifrån en gemensamt satt handlingsplan där exempelvis antalet nya förmedlade kontakter och affärssamverkansavtal mäts. I övrigt har du ett stort eget ansvar över det dagliga arbetet där långsiktighet och ihållighet är avgörande. Du förväntas att på eget initiativ initiera möjligheter för näringslivssamverkan för alla typer av företagsinriktningar. Du ska vara bekväm med flexibla och intensiva arbetssituationer. Du som söker har fokus på långsiktiga effekter av relationer och samarbeten mer än kortsiktiga resultat.

Kvalifikationer

Du har studerat på Högskola eller Universitet och det är meriterande om du har en examen exempelvis med inriktning ekonomi, marknadsföring, industriell ekonomi eller samhällsvetenskap.

Du har mycket god kunskap i engelska både i skrift och tal. Kunskaper inom presentationsteknik och kommunikation liksom erfarenhet av mediahantering och projektledning är meriterande.

Erfarenhet av internationella studier, kunskap eller erfarenhet av amerikansk kultur eller internationell resvana i övrigt är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Arbetet kräver att du har B-körkort och att du inte har några hinder för att erhålla inresetillstånd till USA.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning omgående eller enligt överenskommelse.

I anställningen ingår boende, tjänstebil och försäkring i Rockford samt resor och assistans med visumansökan enligt avtal.

Under 2020 krävs att du kan spendera mesta delen av tiden på plats i Rockford. Även därefter kommer du under arbetsperioder att vara stationerad i Rockford.

Ansökan

Lidköpings Kommun samarbetar med rekryteringsföretaget Jerrie i denna rekrytering. Ansökan görs via www.jerrie.se Vi önskar att du skriver ditt personliga brev både på engelska och svenska, CV kan vara på svenska.

Information om arbetsgivaren

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/ darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Kontakt

Igor Glavan rekryteringskonsult Jerrie +46 701 76 58 28

Linnea Bengtsson (nuvarande) International Business Developer +46 731 41 89 62 linnea.bengtsson@lidkoping.se
Anna Hendén Personalkonsult Lidköpings kommun +46 510 77 01 72 anna.henden@lidkoping.se
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lidköping - en välkomnande och hållbar kommun.

Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna. Läs gärna mer på https://lidkoping.se/