Unik möjlighet för GSS i Försvarmakten

Unik möjlighet för GSS i Försvarmakten

Jobba inom flygstridsledning!

Är du anställd som GSS i Försvarsmakten och vill vidareutvecklas mot ett spännande yrke med stort ansvar? Vi söker dig som vill utbildas mot ett varierat och stimulerande jobb, där din uppgift blir att leda stridsflygplan vid övning och insats. Jobbet innebär skarp tjänst, där du ansvarar för flygsäkerhet i luftrummet samt för att taktiskt leda stridspiloter i luftstrid.

På Såtenäs ligger en av flygvapnets ledningscentraler. Den tillhör Luftstridsskolans Stridslednings- och Luftbevakningsbataljon: 161.Strilbat, som verkar över hela landet på ett antal orter.

Arbetsuppgifter:

Som färdigutbildad flygstridsledare (FSL) leder du Flygvapnets stridsflygplan under nationella och internationella övningar samt skarpa insatser i svenskt luftrum. Du är en nyckelperson i den taktiska ledningen av luftstridskrafterna då du med hjälp av ledningscentralens helhetsbild fattar bokstavligen livsviktiga beslut för våra piloter. Du ansvarar för viktiga delar inom flygsäkerheten under såväl övningar som skarpa insatser med stridsflyg.

Inga militära förkunskaper krävs förutom militär anställning. Däremot ställer arbetet höga krav på samarbetsförmåga, spatialt tänkande och koordinationsförmåga.

Du tjänstgör till vardags i ledningscentral på Såtenäs. Huvuddelen av tjänsten genomförs under militär flygövningstid. Detta innebär dagtid måndag till onsdag, dagtid och kvällstid torsdag, samt förmiddag fredag.

Krav:
 • Godkänt resultat från FM särskilda tester för flygstridsledare (genomförs i samband med rekryteringsprocess)
 • Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll
 • Fullgott färgseende
Meriterande:
 • Erfaranhet av FM ledningssystem
 • Kännedom om flygvapnets verksamhet
Personliga egenskaper:
 • Flexibel
 • God samarbetsförmåga
 • God simultankapacitet
 • Stresstålig
 • Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper samt lämplighet.
Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Arbetstid/varaktighet:
 • Heltid
 • Befattningsutbildning 10 månader i Uppsala
 • Tillsvidareanställning
Lön:

Individuell lönesättning tillämpas.

Förfrågningar om tjänsten kan göras till chefen för stridsledningen Såtenäs

Max Björberg, 0510-47 79 33, max.bjorberg@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Peter Oscarsson, 018-19 63 68

OFR/S Per Gustavsson, 0702-43 60 88

SEKO Mari-Ann Larsson, 0708-27 68 53

SACO Borka Medjed Hedlund, 0703-36 37 20

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-24. Skicka gärna in din ansökan tidigt då urvalstester behöver genomföras så snart som möjligt.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Visa var