Telekrigsbefäl vid Transportflygenheten, Skaraborgs flygflottilj F7

Telekrigsbefäl vid Transportflygenheten, Skaraborgs flygflottilj F7

Som telekrigsbefäl på MSE (Mission Support Element) tar du del av och bearbetar stora mängder information med ett krav på att leverera rätt uppgifter i rätt tid. Genom att vara enhetens specialist på flygplanets varning och motmedelssystem jobbar du tätt tillsammans med enhetens underrättelsebefäl för att göra analyser inför uppdragen kopplat mot rådande hotbild. Ett arbete som sedermera ligger till grund för flyguppdragets utförande och säkerhet. F7 73.TpFE är ständigt insatt i skarp verksamhet med flygningar till jordens alla länder. Förbandet har deltagit bl.a. i Kongo, Afghanistan, Libyen och Mali med personal ur MSE.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja planering och utvärdering/analys av flygföretag avseende telekrig. Du stödjer med specialistkunskap inom motståndarens tekniska och taktiska förutsättningar kopplat mot telekrigsområdet och du arbetar med att genomföra utfrågning och underrättelserapportera efter genomfört flyguppdrag. Tjänsten innebär även utbildning i motståndarens tekniska och taktiska förmågor och i eget taktiskt uppträdande kopplat mot telekrigsområdet. Du kommer vara förbandets kontaktperson mot högre chef i telekrigsfrågor.

Kvalifikationer:
 • Specialistofficersutbildning Und luft/mark (OR 6/7) eller motsv. äldre utbildning alternativt utbildad telekrigsofficer
 • God förmåga att hantera teknisk utrustning samt kryptosystem
 • Körkort B
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Uppfyller FM FysS baskrav
Meriterande:
 • Tidigare tjänstgöring i telekrigsbefattning
 • Erfarenhet av arbete i ISUS
 • Erfarenhet av arbete i PFPS samt MSS
 • Fördjupad telekrigsutbildning
 • Erfarenhet av flyguppdragsplanering
 • Tidigare tjänstgöring i MSE (Mission Support Element)
 • Erfarenhet av radar- samt luftvärnssystem
Personliga egenskaper
Du har en god analytisk förmåga och är mycket ansvarsfull, strukturerad och noggrann. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt en hög integritet och lojalitet. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Övrigt
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.
Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Arbetsort
Såtenäs

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Linus Claar Funktionsansvarig Telekrig, telefon 072-396 01 09 samt e-post f7-tpfe-mse@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 61 44 00
OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (8 dagar kvar)