Stridsledningsofficer mark till Skaraborgs flygflottilj F7

Stridsledningsofficer mark till Skaraborgs flygflottilj F7

F 7 söker en stridsledningsofficer markstrid till Flottiljstaben/Genomförandeavdelning A3. Vi söker dig som vill jobba med ledning och samordning av frågor främst inom säkerhetsförbands- och markstridstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Samordna, funktionsleda och vara kompetensbärare inom området säkerhetsförband- och markstridstjänst samt vara behjälplig med andra förekommande uppgifter inom A3 och Flottiljstaben.

Utöver ovan ska du:
 • Projektleda diverse uppgifter på uppdrag av chefen A3.
 • Tjänstgöra dagtid som F 7 vakthavande befäl.
 • Administrativt och övergripande ansvarig för markförsvarsplaner.
 • Samverkar med Hemvärnsförband avseende markförsvarsplan.
 • Samverkar med Regionala staber (RS) avseende markförsvarsplan.
 • Ansvarar, planerar och ansvarar för förbandets markstridsutbildning.
 • Handlägger till avdelningen inkomna ärenden och genomför uppgifter enligt avdelningschefens bestämmande.
Kvalifikationer
 • Fast eller tidigare anställd officer, kontinuerligt tjänstgörande i Försvarsmakten.
 • Utbildad säkerhetsförbandsofficer alternativt markstridsofficer.
 • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
 • God förmåga samordna och projektleda.
 • God förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska och gärna även på engelska.
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer:
 • FUSA instruktör.
 • Erfarenhet om Flygvapnets säkerhetsförband avseende stridsteknik.
 • Erfarenhet av arbete i stabstjänst Flygvapnet.
Personliga egenskaper:
Du gillar utmaningar och brinner för din uppgift, du ser samband och kan fånga upp händelser som kommer att påverka verksamheten. Det krävs att du har ett gott ordningssinne, är

noggrann, ansvarskännande, tydlig och orädd. Du ska kunna arbeta självständigt samtidigt som du ska fungera väl i arbetsgrupp och ledningslag.

Hög integritet, social förmåga och en känsla för vad som är viktigt samt god planeringsförmåga och framsynthet är förmågor och egenskaper som krävs.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt:

Anställning: Militär befattning OF 2-3, tillsvidare, heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs

Tjänsten innebär krav på god fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för A3, Henrik Alm, tfn 0510-47 77 27 alternativt 070-886 98 37, eller stf C A3 Klaes Karlsson 0510-47 74 49

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0510 - 47 77 28
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-02. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som stridsledningsofficer är du placerad vid Genomförandeavdelningen, A3 som ingår i Flottiljstaben. A3 består av 12 medarbetare som stödjer stabschef och förbandschef med ledning av planerad verksamhet och uppkomna händelser främst inom innevarande verksamhetsår. Andra uppgifter inom A3 är handläggning inom områden som försvarsplanering, beredskap, insatser och stöd till samhället.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 90 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 dec (13 dagar kvar)
Visa var