Stabsofficer till Skaraborgs Flygflottilj, F7

Stabsofficer till Skaraborgs Flygflottilj, F7

F 7 söker stabs- och stridsledningsofficer till Flottiljstabens A3-funktion. Vi söker dig som vill jobba med ledning och samordning av förbandets verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Samordna och funktionsleda inom områden som omfattar transportflygs-, flygunderhålls-, flygbasdrifts eller verksamhetssäkerhet (främst mark). Arbetet omfattar också att vara behjälplig med andra förekommande uppgifter inom A3 och Flottiljstaben.

Utöver ovan ska du:
 • Projektleda diverse uppgifter på uppdrag av chefen A3.
 • Tjänstgöra som F 7 vakthavande befäl dagtid.
 • Handlägger till avdelningen inkomna ärenden och genomför uppgifter enligt avdelningschefens bestämmande.
Kvalifikationer:
 • Fast eller tidigare anställd officer, kontinuerligt tjänstgörande i Försvarsmakten (Militär befattning OF 2-3 eller OR8).
 • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
 • God förmåga att samordna och projektleda.
 • God förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska och gärna även på engelska.
 • B-körkort.
Meriterande kvalifikationer:
 • Erfarenhet av arbete i stabstjänst Flygvapnet.
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetssäkerhetsarbete.
 • Kunskap inom basförbandens olika verksamheter.
Personliga egenskaper:
Som medarbetare krävs att du ser samband och kan uppfatta orsaker som påverkar verksamheten. Du har ett gott ordningssinne, du kan engagerat verka självständigt men också arbeta i arbetsgrupp eller ledningslag.
Som person har du hög integritet, god social förmåga och en känsla för vad som är viktigt. Du gillar utmaningar, brinner för din uppgift har god samarbetsförmåga och är noggrann. Du tycker om att ta ansvar, är tydlig och orädd. Ditt arbetssätt vittnar om god planeringsförmåga och framsynthet.
Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Anställning: Militär befattning OF 2-3 eller OR8, tillsvidare heltid
Tillträde: snarast eller efter överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Individuell lön tillämpas
Tjänsten innebär krav på god fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation.

För frågor om befattningen kontakta:
Chefen för A3, Henrik Alm, 0510-47 77 27 alternativt 070-886 98 37
Stf Chef A3, Klaes Karlsson, 0510-47 74 49

Fackliga kontaktpersoner:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 0704-614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510-47 77 08
SACO, Ulf Svensson, 0510-47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510-47 78 78

Välkommen med din ansökan senast den 30 juni 2019. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som stabs- och stridledningsofficer är du placerad på A3-funktionen som ingår i flottiljstaben.
A3 består av 12 medarbetare som stödjer stabschef och C F 7 med ledning av planerad verksamhet och uppkomna händelser främst inom innevarande verksamhetsår. A3 är en resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens genomförandeorganisation.
Andra uppgifter inom A3 är handläggning inom områden som försvarsplanering, beredskap, insatser och stöd till samhället. Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 65 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juni 2019 (4 dagar kvar)
Visa var