Ställföreträdande Plutonchef R3

Ställföreträdande Plutonchef R3

Är du en Specialistofficer, gärna med inriktning R3 Fält och söker nya utmaningar. Då finns en bra möjlighet för dig att leda Fälthållningstropparna på Skaraborgs Flygflottilj, F7.

Arbetsuppgifter
Du är placerad som ställföreträdande plutonchef R3 men arbetsleder de två fälthållningstropparna som plutonchef.

Du ansvarar för:
 • Över tiden utöva ett gott ledarskap präglat av öppenhet, tydlighet och rak kommunikation.
 • Leda, planera, genomföra och följa upp verksamhet och utbildning av plutonen i samverkan med DUC.
 • Arbetstidsplanera plutonens personal, administrera plutonen i system PRIO.
 • Delta i budgetarbete samt ansvara för uppföljning av plutonens budget.
 • Upprätta personalutvecklingsplaner, uppgiftskort, genomföra medarbetarsamtal med underställd personal samt ge utvecklingsomdöme och vitsord.
 • Delta i rekryteringsprocessen till plutonen.
 • Delta i utvecklingsarbeten/arbetsgrupper för utveckling av R3 tjänsten
 • Delta i krigsplanläggning.
Kvalifikationer
 • Specialistofficer, OR6
 • Erfarenhet av personalansvar
 • Godkänd enligt FM FySS tilläggskrav
 • B körkort
 • Körkort/Förarbevis C, CE
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet av R3
 • Erfarenhet PRIO/SAP
Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Rekrytering kommer att ske löpande.

Detta är en tillsvidareanställning.

Individuell lönesättning

Kan sökas även av OF, där kommer omgallonering till OR att vara ett krav.

Befattningen är placerad på Skaraborgs Flygflottilj F7, Såtenäs.

Förfrågningar om befattningen

Kn Daniel Högberg 0510-477932 , daniel.hogberg@mil.se

Fackliga representanter nås samtliga via växeln på 0510-47 70 00

OFR/O Jan Möller
OFR/S Per Gunnarsson
SACO Ulf Svensson
SEKO Kurt Ragnarsson

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett peronligtbrev. I personligtbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fälthållningsplutonen drifthåller Skaraborgs Flygflottiljs start och landningsbanor med tillhörande basområde. Man är en viktig kugge i det förebyggande flygsäkerhetsarbetet och en stor del i utvecklingen av basområdet mot framtidens målbild.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Visa var