Specialistofficer OR6/7 Luftstridsskolan Såtenäs

Specialistofficer OR6/7 Luftstridsskolan Såtenäs

Luftstridsskolan (LSS) söker officer OR 6/7 till 161.Strilbataljonen i Såtenäs

Vill du vara med om att värna Sveriges integritet och bidra till Sveriges luftförsvar? Är du teknikintresserad, ansvarsfull och mån om verksamhetssäkerhet?

Som Ledningssystemdriftledare är du en förutsättning för att stridsledningen ska kunna leda våra stridsflygpran i såväl övning som insats.

Försvarsmaktens flygstridskrafter leds från fyra stridsledningscentraler i Sverige, placerade i Hästveda, Luleå, Bålsta samt Såtenäs. Alla centraler ingår i LSS Strilbataljon.

Arbetsuppgifter

Din uppgift som Ledningssystemdriftledare är att vara den som förbereder och möjliggör ledning av FM stridsflygplan under nationella och internationella övningar samt under skarpa insatser. Du prioriterar bland tillgängliga resurser, och är en viktig kugge i det nationella taktiska upplägget. Du ansvarar inte minst även för flygsäkerheten vad beträffar ledningssystemets status. Du arbetar i nära samarbete med flygstridsledarna för att både planera, genomföra och utvärdera uppdrag.

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, teknisk förståelse och koordinationsförmåga.

Kvalifikationer
 • Inneha examen från specialistofficersutbildning alternativt officersprogram
 • Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll
 • Fullgott färgseende
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet av FM ledningssystem
 • Kunskap inom telekrig, radio eller radarsystem
Personliga egenskaper
 • God samarbetsförmåga/prestigelös
 • Flexibel
 • Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden
Tillträde

Enligt överenskommelse.

Arbetstid/Varaktighet
 • Heltid OR 6/7
 • Befattningsutbildning genomförs på LSS i Uppsala och FMTS Halmstad
 • Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av chefen för strilsambandsfunktion Såtenäs, Oscar Nygren Lindström tfn 0510-477968.

Fackliga företrädare

OFR/O Ärna, Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (38 dagar kvar)
Visa var