Specialistofficer OR6/7 Luftstridsskolan Såtenäs - Sambandsledare

Specialistofficer OR6/7 Luftstridsskolan Såtenäs - Sambandsledare

Luftstridsskolan (LSS) söker officer OR 6/7 till 161.Strilbataljonen i Såtenäs

Vill du vara med och bidra till Sveriges luftförsvar? Då kan du arbeta som sambandsledare i en av flygvapnets stridsledningscentraler. Det är härifrån vi leder våra JAS 39 Gripen under flyguppdrag. Som sambandsledare ansvarar du för att våra kommunikationssystem optimeras både tekniskt och taktiskt, i realtid och på längre sikt. Detta är en förutsättning för ledningen av våra flygstridskrafter. Samarbetsförmåga och teknikintresse är därför viktiga egenskaper eftersom du arbetar nära övriga befattningshavare i stridsledningscentralen.

På Såtenäs garnison, samgrupperat med Skaraborgs flygflottilj F7 ligger BLUESHARK. Denna stridsledningscentral är en av flera i landet, och tillhör Luftstridsskolans Stridslednings- och Luftbevakningsbataljon: 161. Strilbataljonen.

Arbetsuppgifter:

Som sambandsledare fjärrstyr du radio och taktisk datalänk i hela landet för att möjliggöra ledning av våra flygande förband. Du är även ansvarig för att vår egen centrals kommunikation fungerar både internt och externt, detta för att vi ska kunna leda flygplan på ett säkert sätt. Du ansvarar även för flygsäkerheten av systemet vilket innebär att du snabbt måste kunna förse flygstridsledningen med information, samt göra en bedömning av om det är säkert att fortsätta leda flyg från anläggningen i det fall något i systemet får en begränsning. Du kommer att delta i såväl nationella som internationella övningar samt skarpa insatser.

Utöver huvuduppgiften att sambandsleda har du även möjlighet att delta i projekt för utveckling av vår funktion och systemet som Försvarsmakten och försvarsindustrin utvecklar tillsammans.

Du tjänstgör till vardags i ledningscentralen på Såtenäs. Huvuddelen av tjänsten genomförs under militär flygövningstid, vilket i praktiken innebär vardagar fram till fredag lunch. Under vinterhalvåret kan mörkerflygövningar förekomma under kvällstid.

Krav:
  • Inneha examen från specialistofficersutbildning alternativt officersprogram
  • Fullgott färgseende
  • Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll
Inga militära förkunskaper krävs utöver ovan nämnda. Det är meriterande med erfarenhet av försvarsmaktens ledningssystem, radio- och radarsystem samt telekrig, men vi förser nya medarbetare all nödvändig utbildning. Kurser kommer att ske på LSS i Uppsala samt på FMTS i Halmstad.

Personliga egenskaper:
  • God samarbetsförmåga/prestigelös
  • Flexibel
  • Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper samt lämplighet.
Tillträde:

Enligt överenskommelse, dock senast 2020-08-24.

Arbetstid/Varaktighet:
  • Heltid OR 6/7 alt OF 1
  • Befattningsutbildning sker i Uppsala och i Halmstad
  • Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Lön:

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chefen för sambandsfunktionen Såtenäs. Lt Cornelia Aadland tfn: 0510-477 984 , mail: cornelia.aadland@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O Ärna, Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)