Produktionsberedare till Skaraborgs Flygflottilj F 7

Produktionsberedare till Skaraborgs Flygflottilj F 7

Vi söker en flygtekniker med minst fem års erfarenhet som önskar att arbeta som Produktionsberedare vid Skaraborgs Flygflottilj F 7.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Produktionsberedare för tungt underhåll JAS39 Gripen-systemet kommer du svara för produktionsberedning, samanställning av komplett arbetsunderlag samt reservdelsberedning för tyngre underhåll (base). Du kommer även stödja med produktionsteknisk hjälp under pågående produktion samt stödja vid utveckling av beredningshjälp samt stödsystem. I arbetet ingår även stöd vid kund och kontraktsgenomgång. Du kommer att tillhöra Flygverkstad Såtenäs som består av cirka 65 personer. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard. Med anställningen i Försvarsmakten följer en skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Kvalifikationer
 • Du har en godkänd utbildning på flygtekniskt skolsäte med påbyggnad till flygtekniker, som är godkänd av Transportstyrelsen enligt EASA Part-147, eller av FlygI godkänd utbildning.
 • Certifikat FPL39 kategori B1.1. minst 5 år.
 • Svenskt medborgarskap.
 • Körkort klass B.
Meriterande
 • Erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten.
 • Goda kunskaper i FM underhålls-och redovisningssystem FENIX,PRIO, BORIS, (VD-Liv).
 • Goda kunskaper i tungt underhåll FPL39.
 • Goda kunskaper i Engelska.
 • Genomförd värnplikt eller GU/GMU.
Personliga egenskaper
Vi värdesätter stor noggrannhet, flexibilitet, högt säkerhetstänkande och god initiativförmåga. Som person är du utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter inom FM samt utanför FM.
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Dokument att bifoga ansökan
 • Ansökningsbrev.
 • Cv med referenser.
 • Aktuella behörigheter.
 • Intyg/betyg från annan meriterande utbildning.
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten).
Typ av befattning: Civil.
Omfattning: 100%
Arbetsort: F 7 Såtenäs.
Tillträde enligt överenskommelse.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:
Chef Flygverkstaden: Martin Sävhage 0510-477001, 0708-870087
Chef Plan/Log: Michael Briné 0510-477002, 0702-526750.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

1. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. 1. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt 11. 12. Flygunderhållskompaniet och flygverkstad.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 juni 2020 (4 dagar kvar)