Materieltekniker till flygunderhållskompani stridsflyg

Materieltekniker till flygunderhållskompani stridsflyg

Är du intresserad av tekniskt arbete? Vill du vara med och öka försvarsmaktens operativa förmåga?
I så fall har vi en plats för dig - tillsammans skapar vi ett fungerande flygunderhållskompani.

1. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma.

1. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning, 11.- och 12. Flygunderhållskompaniet, samt Flygverkstaden.

Arbetsuppgifter
Som materieltekniker på ett flygunderhållskompani tillser du att all materiel, fordon, aggregat och reservdelar finns tillgängliga och vid gott skick. Dina dagar kommer se olika ut eftersom vi jobbar med både förebyggande och avhjälpande underhåll. Du har även till uppgift att sköta viss förrådsverksamhet.
I din arbetsgrupp ingår 4 mtrl tekniker som leds av en troppchef. Troppchefen bereder och planerar din verksamhet.

I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard. Med anställning i Försvarsmakten följer skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Kvalifikationer
 • Godkänd gymnasieexamen
 • Erfarenhet av liknande arbete
 • Körkort klass B
Meriterande
 • Värnplikt/GU
 • Erfarenhet från arbete eller insats inom området försvarslogistik.
 • Körkort klass C
 • Erfarenhet av arbete i stödsystem LIFT, PRIO och FENIX
Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du som söker har lätt för att samarbeta med andra. Att du är flexibel och kreativ är värdefulla egenskaper. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det. För att lösa dina uppgifter på ett bra sätt behöver du dessutom kunna vara självgående och strukturerad. Du som söker kommer ingå i ett kompani som ser personlig utveckling som en naturlig del i arbetet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. All anställd personal skall stå bakom vår värdegrund.

Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt Brev
 • CV
 • Gymnasiebetyg samt ev betyg från högskola/universitet
 • Intyg/betyg ifrån annan meriterande utbildning
Övrigt
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
 • Typ av befattning: Civil
 • Omfattning: 100%
 • Arbetsort: F7 Såtenäs
 • Tillträde enligt överenskommelse
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen
Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas av kompanichef Jonas Ericsson 0510 -477540 eller tjf plutonchef Johan Birgersson 070-995 42 99.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (51 dagar kvar)