Logistikhandläggare till Skaraborgs flygflottilj F 7

Logistikhandläggare till Skaraborgs flygflottilj F 7

Vi söker dig som vill jobba som logistikhandläggare vid Skaraborgs flygflottilj och delta i utvecklingen av ett av Flygvapnets största krigsförband. Inom Försvarsmakten räknas förnödenhetsförsörjning, transporttjänst, teknisk tjänst och försvarsmedicin (sjukvårdstjänst) till logistik.

Om enheten

Som logistikhandläggare tillhör du Logistikavdelningen (A4) som ingår i Flottiljstabsenheten.

A4 består i dagsläget av avdelningschef (C A4), teknisk chef flottilj, trafiksäkerhetschef och förbandstransportledare. A4 är direkt underställd stabschefen och ingår i ledningen av förbandet avseende logistik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din roll är i huvudsak att handlägga logistikärenden inom F 7 och krigsförbandet 7.Flygflottiljen. Vidare deltar du vid avdelningens planering och beredning av logistikärenden av mer komplex art. Det ingår även arbetsuppgifter av administrativ karaktär såsom att administrera möten samt att beställa materiel och tjänster. Befattningen innebär vidare att du deltar i framtagandet av rutiner och processer inom området logistik.

Krav

Kvalifikationer
  • Relevant och aktuell erfarenhet av IT-baserat administrativt logistikarbete
  • Goda IT-kunskaper
  • B-körkort manuell växellåda
Personliga egenskaper

Som person är du drivande, noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du är stresstålig och har kommunikativ kompetens. Du har lätt för att samarbeta effektivt med andra inom flottiljen och externt. För att trivas i rollen är du social och har förmåga att vara flexibel utan att tappa fokus på uppgiften.

Meriterande
  • Logistikutbildning (såväl civil som militär)
  • Kunskap om Försvarsmaktens materiel och logistikprocesser
  • Kunskaper i system PRIO 5/6 (SAP), VIDAR och LIFT
Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Civil, tillsvidare anställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För upplysningar om befattningen kontakta:
C A4 kapten Kai Wichers, 0708-869934, eller teknisk chef flottilj fanjunkare Niklas Toftgren, 0703-525094.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-05. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 dec 2022 (3 dagar kvar)