Logistikbefäl vid Transportflygenheten, Skaraborgs Flygflottilj

Logistikbefäl vid Transportflygenheten, Skaraborgs Flygflottilj

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Logistikbefäl på Transportflygenheten kommer du ingå i enhetsstaben tillsammans med ytterligare en logistikofficer.

Som Logistikbefäl kommer du planera, leda och följa upp förnödighetsförsörjning och den tekniska tjänsten på enheten. Du kommer vara med och ansvara över logistiken vid planerandet, genomförandet samt återställning av insats samt vid övning. Du kommer att arbete med mycket varierande arbetsuppgifter inom hela logistikspektrat. Tjänsten innebär resande både nationellt och internationellt. I övrigt deltar du i logistikfunktions arbete på enheten gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten samt utbildning som krävs för tjänsten.

Kvalifikationer:

OR 6/7, militär befattning. (Specialistbefäl eller officer. Tjänster kräver att du är färdigutbildad befäl eller officer)
B Körkort
Uppfyller FMfyss baskrav
Svensk medborgare
Logistikutbildad eller motsvarande erfarenheter inom försvarsmaktens logistik och materielprocesser.

Meriterande kvalifikationer:

Kunskaper i försvarsmaktens redovisningssystem LIFT och PRIO

Farlig gods utbildad både flyg och väg

Logistikutbildad

Tekniskofficer

Militärt förarbevis

Tidigare erfarenheter från logistikbefattningar

Utlandstjänstgörning inom logistik

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av en tjänst som innebär en hög grad av självständighet och ansvar. Du ska vara driven och ha en god samarbetsförmåga vilket kommer behövs då du kommer ha ett stort kontaktnät både internt och externt. Du ska uppskatta ett varierat administrativt och praktiskt arbete. Du ska vara serviceinriktad, effektiv, strukturerad och kunna hantera snabba uppkomna uppgifter.

Vid tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetgivarrepresentant
Major Peter Mignander: 070 886 99 03
Major Conny Lång: 070 886 98 11

Fackliga representant
OFR/O Jan Möller
Nås via växeln: 08-514 390 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 juli (22 dagar kvar)
Visa var