Logistikbefäl till Skaraborgs flygflottilj F 7

Logistikbefäl till Skaraborgs flygflottilj F 7

Befattningen är placerad på logistikenhetens beredningsavdelning. Logistikberedningen har bland annat ansvaret för att samordna garnisonens samlade logistiklägesbild och stödja chefen LogE taktiska logistikledning..

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistbefäl är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja chefen för logistikberedningen med beredning av logistikärenden inom försörjning, materieltjänst, teknisk tjänst och transporttjänst. Befattningen innebär materielplanering, materiel- och förnödenhetsförsörjning samt inventering. Framtagning av underlag inför krigsförbandsvärdering och tillståndspliktig verksamhet inom LogE verksamhetsplatser. Planering, uppföljning och genomförande av teknisk tjänst samt agera kontrollfunktion mot Försörjningsavdelningen och Teknikavdelningen gällande materielflöden i LIFT/PRIO. Befattningen innebär även att ta fram rutiner och processer inom området och driva utvecklingsarbeten inom enheten och på flottiljen. Som logistikbefäl är det viktigt att vårda och utveckla sina kontakter samt samverka med aktörer både internt och externt.

Kvalifikationer
 • Yrkes- eller reservofficersutbildning OR8 eller OF3
 • Logistikutbildad inom förnödenhetsförsörjning eller teknisk tjänst
 • Erfarenhet av arbete i regements-/flottiljstab eller bataljonsstab inom logistikfunktionen eller vid teknisk avdelning
 • Erfarenhet av arbetet med FM materielfördelningsorder (MFO)
 • Goda kunskaper om FM administrativa stödsystem, t.ex. SAP, IOR, LIFT
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet
 • Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • Körkort B
 • Förarbevis
Meriterande kvalifikationer
 • Goda kunskaper om logistikprocesser på central nivå
 • Genomförd logistikkurs inom FM avseende nationell logistik ex MANLOG eller Nationell logistik
 • Körkort C
Personliga egenskaper
Du är mycket ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du är resultatinriktad. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och tar initiativ. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställning: Tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Lön: Individuell lön tillämpas

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till avdelningschefen för logistikberedningen, Håkan Persson, tfn 0510-47 75 92.

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som logistikofficer ingår du i Logistikenheten. Det är en ny enhet under flottiljchefen som bland annat omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård. Enheten består av drygt 60 medarbetare och omfattar såväl ledning, samordning och genomförande.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (2 dagar kvar)
Visa var