Handläggare Flygunderhåll vid Flygunderhållsenheten

Handläggare Flygunderhåll vid Flygunderhållsenheten

Arbetsuppgifter:
Som handläggare flygunderhåll samordnar du Flygunderhållsenhetens uppgifter.
I tjänsten ingår att ansvara för beredning och fördelning av inkomna uppgifter inom enheten samt rutinmässig rapportering. Du företräder enheten i olika typer av samverkansforum inom förbandet. Befattningen tillhör enhetsledningen och du kommer att ingå i dess stabsarbete.
I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard.
Med anställning i Försvarsmakten följer skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Kvalifikationer:
 • Officers- alternativt specialistofficers utbildning som kvalificerar för OR6 nivå.
 • Körkort klass B.
 • Godkänd efter särskild säkerhetsprövning/registerkontroll.
Meriterande:
 • Erfarenhet från stabsarbete.
 • Erfarenhet från flygunderhållstjänst.
 • Kännedom om FM styrdokument och regelverk.
 • Goda kunskaper inom FM stödsystem t ex VIDAR och PRIO (SAP).
Personliga egenskaper:
Vi ser gärna att du som söker har lätt för att samarbeta med andra och är serviceinriktad. För att lösa dina uppgifter på ett bra sätt behöver du dessutom vara strukturerad, självgående och initiativtagande.

Du som söker kommer ingå i en enhet som ser personlig utveckling som en naturlig del i arbetet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

All anställd personal skall stå bakom vår värdegrund: http://www.forsvarsmakten.se/sv/om-myndigheten/vara-varderingar/var-vardegrund/

Övrigt:
 • I vår ambition att öka jämställdheten ser vi gärna kvinnliga sökande.
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten).
 • Militär OR6
 • Heltid.
 • Arbetsort: F7 Såtenäs.
 • Tillträde snarast eller enligt ök.
Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
C FuE, Jonas Brissman, tfn 0510-47 75 89 / 0708-86 98 46.

Fackliga representanter:
Officersförbundet OFR/O: Jan Möller, tfn 0704-614400,
Försvarsförbundet OFR/S: Per Gunnarsson, tfn 0510-47 77 08,
SACO: Ulf Svensson, tfn 0510-47 74 63,
SEKO: Magnus Krantz, tfn 0510-47 76 96.

Dokument att bifoga ansökan:
 • Ansökningsbrev.
 • CV med referenser.
 • Militära vitsord/tjänstgöringsomdöme.
 • Intyg/betyg ifrån annan meriterande utbildning.
Om ovanstående ej inkluderas i ansökan, besitter vi rätten att inte gå vidare i anställningsprocessen.

Ansökningsprocessen:
Du kommer att få en bekräftelse på att vi har mottaget din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervju och läkarundersökning.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-09. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 sept (20 dagar kvar)