Flygstaben söker en Luftvärdighetsingenjör Export (OR 7)

Flygstaben söker en Luftvärdighetsingenjör Export (OR 7)

Har du erfarenhet av JAS39 drift och underhåll? Är du ordningsam, van att arbeta med logistiken bakom en effektiv och säker flygverksamhet? Är du målinriktad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt vis? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande arbete!

Svenska staten har exporterat flygsystemet JAS 39 Gripen till ett antal länder där åtagandet innefattar materielförsörjning och tekniskt stöd. Inom ramen för denna verksamhet har Försvarsmakten en central roll där Luftvärdighetsingenjör Export är en viktig medarbetare för att uppnå gemensamma mål.

Om befattningen

Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. En del av TVA utgörs av sektionen RMF (Reservmaterielförsörjning) lokaliserad på Såtenäs. Vi söker nu en Luftvärdighetsingenjör som vill bidra till att skapa förutsättningar för en effektiv och kravuppfyllande verksamhet i Ungern. Som Luftvärdighetsingenjör Export, arbetar du med att ge stöd i tekniska- och logistiska frågor mellan Ungerns flygvapen (HUNAF), Försvarsmakten och industrin samt att Försvarsmaktens stödjande verksamhet följer gällande styrningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer utgöra Försvarsmaktens Point Of Contact mot FMV och HUNAF under genomförandet av stödverksamheten och hantera frågor kring driftstyrning, materielförsörjning och teknik. En central uppgift är att delta vid kvartalsvisa tekniska konferenser där genomförd verksamhet redovisas och kommande verksamhet planeras. Du kommer dagligen ha kontakt med det Ungerska flygvapnet i varierande frågor från kontoret på Såtenäs och resor till Kecskemet i Ungern sker tämligen frekvent. Vid din sida har du en Materielplanerare som tillsammans med dig utgör ett team med verksamheten i Ungern som huvuduppgift. De internationella kontakterna förutsätter goda kunskaper i engelska, såväl muntligen som skriftligen.

Kvalifikationer
  • Specialistofficer i nivå OR 7
  • Minst 3 års erfarenhet av driftstyrning inom Gripensystemet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet från arbete med utländska militära organisationer
  • Goda kunskaper om Försvarsmaktens materielprocess
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Militär befattning nivå OR7. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor både nationellt som internationellt, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Jour kan förekomma i samband med övning/insats. Beredd att placeras i insatsorganisationen. Arbetsort Såtenäs. Tillträde snarast.

Har du frågor? Kontakta Sektionschef, Johan Sahlin tfn 0734 087 132

Fackliga företrädare

OFR/O Anders Wedin

OFR/S Caroline Nilsson

SACO Borka Medjed Hedlund

SEKO Hans Rengren

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 31 oktober 2022. Din ansökan bör innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (26 dagar kvar)