Företagssjuksköterska till Skaraborgs flygflottilj F 7

Företagssjuksköterska till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om enheten

Försvarshälsan är en inbyggd företagshälsovård med Försvarsmakten som uppdragsgivare. Försvarshälsan ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, flygmedicinska undersökningar och bedömningar för flygande personal, hälso- och sjukvård för elever och värnpliktiga samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser. På Försvarshälsan Såtenäs består hälsoteamet förutom en chef av företagsläkare, flygläkare, fysioterapeuter, sjuksköterskor, företagssjuksköterskor, en psykolog, en hälsopedagog, en arbetsmiljöingenjör och en medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som företagssjuksköterska har du ett omväxlande arbetsinnehåll och du är en resurs i hälso- och arbetsmiljöfrågor till chefer och anställda på flottiljen. Du är tillsammans med vår nuvarande företagssjuksköterska kundansvarig, med ansvar för att planering och genomförande av insatser, på flottiljens olika enheter. Du ingår i ett team av professionella konsulter och teamet arbetar tillsammans för att stödja organisationen, gruppen och/eller individen.

Du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med Försvarshälsans övriga professioner. I dina arbetsuppgifter ingå bland annat:
 • Lagstadgade och allmänna hälsoundersökningar
 • Hälsoanalyser, arbetsmiljöanalyser
 • Provtagningar, vaccinationer
 • Rehabilitering i arbetslivet
 • Missbrukshantering, drogtestning
 • Utbildningsinsatser av olika karaktär.
 • Hälso-och sjukvård för soldater under utbildning - självständiga medicinska bedömningar på mottagning och vid militära övningar.
 • Vårddokumentation i Asynja/CGM J4
Vi vill att du bidrar med nya tankar och idéer i vårt aktiva arbete i att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Kvalifikationer
 • Utbildad leg. sjuksköterska med flera års arbetslivserfarenhet
 • Goda IT-kunskaper
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap
Meriterande

* Relevant utbildning med vidareutbildning inom företagshälsovård.

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, handlingskraftig och samarbetsvillig. Du har ett hälsofrämjande synsätt och ett genuint intresse för människor, deras hälsa och deras arbetsmiljö. Du har en god förmåga att möta och lyssna in våra kunders behov. Du har lätt för att ta kontakt med både nya och gamla kunder. Du har intresse och förmåga att arbeta självständigt likväl som i ett team.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid. Arbetstidens förläggs i huvudsak till vardagar men arbetsgivaren har rätt att förlägga arbetstiden på veckans alla dagar
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Försvarshälsan Såtenäs Jennie Sterner, 0510-47 72 39.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lidköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (27 dagar kvar)