Chef övningsplaneringsavdelning (A 7) till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Chef övningsplaneringsavdelning (A 7) till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Vi söker dig som vill jobba med övningsplanering och vara chef för A 7 vid F7 Flottiljstab

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda övningsplanering på flottiljnivå
 • Samordna F 7 deltagande i övningsverksamhet enligt F 7 VO
 • Samordna erfarenhetsarbetet vid F 7 enligt F 7 VO
 • Samordna evalueringsverksamheten vid F 7 enligt F 7 VO
 • Samverka med C A5 i det långsiktiga arbetet med övningsplanering för 7.flygflottiljen
 • Delta i flottiljstabens möten och dagliga arbete
 • Kunna verka som HL övningsplanering
Kvalifikationer
 • Innehaft tjänst i nivå, DivC, KompC eller motsvarande
 • God till mycket god kunskap och kännedom om flygvapnets struktur
 • God förmåga att planera och leda verksamhet
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och text på svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande

* Erfarenhet av FM erfarenhets- och evalueringssystem.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du har en analytisk förmåga, ser sammanhang och gränsytor. Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och har förmåga att planera och genomföra uppdrag. Du har förståelse för vikten av samverkan och samordning, har lätt för att samarbeta och skapa nya kontakter och är social och flexibel.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställning: Militär befattning OF 3, tillsvidare, heltid.

Tillträde: Snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Arbetsort: Såtenäs.

Individuell lön tillämpas.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för A7, Anders Danielsson, tfn 0510-47 73 77 alternativt 076-136 80 10.

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-26. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Utöver dig som chef består A7 av tre medarbetare, två handläggare och en stabsassistent. Avdelningen ingår i flottiljstaben.

A7 arbetar med att utveckla organisationens krigsförmåga genom planering, genomförande, utvärdering och uppföljning av övningar samt evaluering av förband. Vi arbetar målinriktat och följer de riktlinjer som försvarsmakten och flottiljen ställer.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 80 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Visa var