Hoppa till innehåll

Senior Business Controller till fastighetsbolaget John Mattson


Är du en affärsdriven controller med erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen? Söker du en verksamhetsnära och central roll inom ekonomistyrning? Som Business Controller hos John Mattson får du stort inflytande över såväl din roll som att driva affären framåt och påverka bolagets ekonomiska riktning.

Om tjänsten
Är du en affärsdriven controller med erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen? Söker du en verksamhetsnära och central roll inom ekonomistyrning? Som Business Controller hos John Mattson får du stort inflytande över såväl din roll som att driva affären framåt och påverka bolagets ekonomiska riktning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
* Ansvar för budget- och prognosarbete
* Ägarskap för projektanalyser, bistå i projektkalkylering och agera bollplank åt projektavdelningen
* Analyser av drift, reparations- och underhållskostnader i nära samarbete med förvaltningsavdelningen
* Delaktighet i investeringsbeslut och förvärv i samråd med Affärsutvecklingschefen
* Genomföra fastighetsvärderingar (kvartalsvis)
* Delaktig i kvartals- och årsbokslut i uppgifter som berör fastighetsvärdering, projektportfölj, investeringar, driftnetto, fastighetsrelaterade tabeller och nyckeltal
* Godkänna hyresförändringar avseende uppgraderingar och andra hyresavtalsrelaterade arbetsuppgifter
* Samarbetar med Redovisningschefen för utveckling av rutiner och processer som kan effektivisera ekonomiprocesser
* Systemansvarig för Visma


Lämplig bakgrund
Vi söker dig med en högskoleutbildning inom ekonomi och flerårig erfarenhet som ekonom inom fastighets- eller byggbranschen. Du är trygg i din roll, har en stark analytisk förmåga och ett stort driv att bidra till verksamhetens fortsatta lönsamhet. Har du erfarenhet av fastighetsvärdering, budget och prognos för fastighetsdrift, och/eller projektkalkylering är det meriterande. Du bör ha berört flera av ovan arbetsuppgifter, men behöver inte ha arbetat med hela bredden tidigare - det kan vara det som lockar dig med den här rollen.
Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att inspirera och driva resultat samtidigt som du behåller en strategisk inriktning och analytisk skärpa. Du är självständig, beslutsmässig och inriktad på kontinuerlig utveckling. Din förmåga att kommunicera effektivt internt och externt är en tillgång. Genom din proaktiva inställning och helhetsansvar kommer du få en viktig roll i att främja företagets långsiktiga framgång.

Om företaget
John Mattson är ett bostadsfastighetsbolag med 4 300 hyresrätter samt kommersiella lokaler och flera utvecklingsprojekt. Vi finns på Lidingö samt i Sollentuna, Stockholm, Nacka och Upplands Väsby.
Bolaget grundades av byggmästare John Mattson och verksamheten drivs än idag utifrån en värdegrund baserad på långsiktighet, professionalitet och engagemang. Vår vision är att skapa goda
livsmiljöer över generationer. Vi erbjuder en välfungerande vardag för alla, genom förvaltning med helhetsperspektiv och närhet till hyresgästerna samt genom utveckling av levande, trygga och
attraktiva boendemiljöer och lokalsamhällen. John Mattson är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.
Läs mer på: www.johnmattson.se.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar John Mattson med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

SJR logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
07 dec. 2023 (5 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
http://www.sjr.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare