För rollen krävs att du har minst 3 års erfarenhet av projektledning inom bygg och fastighet eller anläggning och vill fortsätta utvecklas i spännande projekt. Du har erfarenhet av arbete som exempelvis projektledare, uppdragsledare, byggledare, platschef eller motsvarande och har vana av att driva stora projekt. Utbildningsmässigt är du troligtvis högskole- eller civilingenjör, alternativt har examen från YH-utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant och motsvarande. Du har god kunskap inom AB04 och ABT06 och/eller AMA, B-körkort samt mycket goda kunskaper/är flytande i svenska i tal och skrift. Vi förutsätter därför att ansökningshandlingarna är på svenska.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt och strukturerar själv ditt angreppssätt. Du planerar, prioriterar och agerar utifrån mål och når resultat. Du har god ledarskapsförmåga, kan skapa förutsättningar för ett positivt arbetsklimat och vill utveckla ditt ledarskap inom projekten. Vi ser också att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har även en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar.

Vi söker projektledare till oss inom Teknik- och fastighetsförvaltningen i Lidingö stad som vill leda investeringsprojekt och underhållsprojekt inom fastigheter, idrottsanläggningar, gata, park, vatten och avlopp. Inom enheten ansvarar vi även för projekten Lilla Lidingöbron och ny simhall i Dalénum.

Rollen som projektledare innebär att du är involverad i planeringsfasen, från detaljplan och framåt, samt att du självständigt leder arbetet som beställare i projekterings- och genomförandefasen fram till slutbesiktning. Du ansvarar även för projektekonomi och är sakkunnig i upphandlingar. I rollen leder och styr du konsulter, projektörer och entreprenörer. Arbetet sker ofta i dialog med politiker, medborgare, myndigheter, fastighetsägare och företag.

Arbetet som projektledare är självständigt och fritt med ett stort eget ansvar. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas genom att arbeta med en stor variation av projekt. Som projektledare bidrar du liksom våra övriga medarbetare till att utveckla våra arbetsprocesser inom förvaltningen. I arbetet som projektledare förverkligar du stadens högt ställda mål och visioner från idé till verklighet.

Inom Teknik- och fastighetsförvaltningen arbetar ungefär 90 personer. Vi arbetar med förvaltning och utveckling av kommunala fastigheter, vägar, parker och naturområden, vatten och avlopp, avfall samt trafik. Vi ansvarar för att utveckla trafik- och stadsmiljön för att skapa en trygg, hälsosam och attraktiv offentlig miljö.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.