Park- och naturutvecklare

Park- och naturutvecklare

Är stadens offentliga rum, naturlandskapet, växter, träd, ekosystemtjänster och grönstruktur dina största intressen? Vill du vara med och forma hur vårt samhälle ska se ut i framtiden?

Som park- och naturutvecklare är du med och underlättar vardagen för boende och verksamma i Lidingö stad. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med att skapa en trygg, hälsosam och attraktiv offentlig grön miljö i vår stad där hela 70 % av tätorten utgörs av grönytor.

Inom Teknik- och fastighetsförvaltningen arbetar närmare 80 personer. Vi arbetar med förvaltning och utveckling av kommunala fastigheter, vägar, parker och naturområden, vatten och avlopp, avfall samt trafik. Vi ansvarar för att utveckla trafik- och stadsmiljön för att skapa en trygg, hälsosam och attraktiv offentlig miljö.

Arbetsuppgifter
Som park- och naturutvecklare arbetar du med park- och naturprojekt från utredning och beslutsunderlag för investering, vidare till genomförande och uppföljning och överlämning till förvaltning. I rollen ingår ansvar för att tidplaner, kvalitet och budgetramar i projekten hålls, och vi ser gärna att du även aktivt kan samverka med byggledningen under anläggningsskedet. I många av uppdragen samarbetar du med flera tjänstemän inom stadens förvaltningar för att nå bästa resultat.

Lidingö stad utvecklar park- och naturmiljöer utifrån ett långsiktigt parkprogram där arbetet under de kommande åren omfattar upprustning av flera av stadens lekparker. Genom stadens Miljöprogram och särskilda åtgärdsplaner för växt- och djurliv samt rekreation genomförs uppdrag av olika storlek inom park, natur och vatten för att uppnå miljömålen.

I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av:
  • Kompetensutveckling
  • Hälsodagar
  • Central introduktion för nyanställda med workshops i aktivt medarbetarskap
  • God balans mellan jobb och fritid
  • Friskvårdstimme varje vecka
  • Flextid
  • Friskvårdslokal och träningspass
Kvalifikationer
Vi söker dig som i dag arbetar som landskapsarkitekt eller landskapsingenjör med minst 5 års erfarenhet av uppdrag inom långsiktig utveckling av park- och naturmiljöer eller liknande arbetsuppgifter hos beställare, entreprenör eller som konsult. Du har goda kunskaper inom park- och naturområdet och ett stort intresse för att utveckla det gröna i staden med erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete, byggprocessens olika skeden samt lagar och avtal inom området.

För att vara framgångsrik i rollen är det meriterande med kunskap om driftverksamheten inom park- och natur, både under framtagandet av projekthandlingar och vid överlämnande av färdigställt investeringsprojekt till driften. Det är vidare meriterande med erfarenhet av kommunalt arbete inom park- och naturutveckling samt upphandling av olika entreprenader för kommunal verksamhet. Även erfarenhet av arbete i en politiskt styrd verksamhet är meriterande.

För att driva och leda utvecklingsuppdrag hos oss behöver du också uthållighet, sinne för struktur och kvalitet samt förmåga att uttrycka dig tydligt på svenska i såväl tal som skrift. Då tjänsten innebär samverkan i många olika forum och med många olika discipliner, behöver du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Du är driven och duktig på att skapa effektivitet i ditt arbete och är självgående men trivs också med att arbeta i grupp.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 maj 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.