Senior business controller

Senior business controller

På stadsledningskontoret arbetar drygt 100 personer och vi fungerar som stabsorgan till kommunstyrelsen. Stadsledningskontoret är navet i organisationen med många spetskompetenser. Vi ger förvaltningarna råd, stöd och service samt leder utveckling i övergripande processer inom bland annat upphandling, it, kommunikation, HR och ekonomi.

Ekonomi- och upphandlingsavdelningen ansvarar för att driva och utveckla stadens affärssystem, ansvarar för stadens övergripande ekonomihantering med ekonomisk planering, redovisning och uppföljning samt utföra upphandlingar och inköp i samråd med förvaltningarna. Avdelningen har även tillsynsansvar och kvalitetsansvar för de ekonomiska processerna i hela kommunkoncernen.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som business controller är en ny roll på ekonomiavdelningen och vi söker dig som vill vara med att driva utvecklingen av vår ekonomistyrning.

Dina främsta arbetsuppgifter innebär:
  • Arbeta både operativt och strategisk med stadens interna kontroll.
  • Följa upp och analysera resultat i specifika verksamheter.
  • Identifiera, planera, leda och genomföra förbättringsarbete i koncernens ekonomistyrning.
  • Utveckla arbetssätt och interna rutiner inom ansvarsområdet.Du kommer att ansvara för stora delar av stadens process för internkontroll. Du förväntas arbeta självständigt, komma med förslag till förbättringar och effektivisera uppföljningen i staden. En viktig del är att arbeta med stadens ekonomer för att tillsammans utveckla processer och rutiner för att tillgodose stadens och verksamheternas behov gällande styrning och kontroll. I rollen ingår dessutom att driva och delta i utvecklingsprojekt.I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och en central introduktion för nyanställda med workshops i aktivt medarbetarskap. För oss är det viktigt att du får en god balans mellan jobb och fritid och vi har därför bland annat friskvårdstimme varje vecka, flextid och under normala omständigheter finns tillgång till friskvårdslokal och träningspass i Stadshuset.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civilekonomutbildning och flerårig erfarenhet av ekonomistyrning, redovisning och intern kontroll både på operativ nivå och koncernnivå. Du har en god insikt i de strategiska behoven men samtidig kan sätta dig in i detaljnivå. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade uppgifter. Du har en utpräglad analytisk och problemlösande förmåga. Du har ett eget driv för utveckling och tar ansvar för din uppgift.

Du har erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete samt strukturera och visualisera process. Erfarenhet från näringslivet är meriterande.
I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Individuell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.