It- och digitaliseringschef

It- och digitaliseringschef

På it-enheten är vi 20 stycken medarbetare och vi ser till att staden har en effektiv och säker it-miljö. Vi har som uppdrag att drifta stadens it-miljö, att utveckla infrastrukturen samt stödja verksamheterna i informationssäkerhetsarbete och i digitaliseringsprocesser. Enheten medverkar också i upphandlingsprocesser och vid förändringsarbete. Vi ser till att användningen av it stöttar verksamhetens utveckling och följer stadens styrdokument. Dessutom arbetar vi med en hög grad av samordning och standardisering för att säkerställa helhetssyn, effektivitet och kvalitet.

Lidingö stad tilldelades priset för årets Digitaliseringskommun 2019 för modet och viljan att använda digitaliseringen för att möta invånarnas behov och verksamhetens utmaningar. Vi har många spännande utmaningar och projekt framför oss där du som it- och digitaliseringschef kommer att ha en ledande roll. Brinner du liksom vi för nytänkande och hur vi kan använda digitaliseringen för att skapa mervärde? Hos oss få du möjlighet att leda och utveckla stadens digitaliseringsarbete.

Du har det övergripande ansvaret för it-leveranser och en central roll i att modernisera vår miljö. Du ansvarar även för att it-miljön är stabil, säker och så kostnadseffektiv som möjligt.

Arbetet innebär ett nära samarbete med stadens utvecklingschef, beställare och samarbetspartners på olika nivåer, såväl internt som externt. I ditt arbete ingår också att samverka med andra myndigheter.

Dina arbetsuppgifter består även av :
  • Verksamhets- personal och ekonomiansvar för it-enheten
  • Bidra med strategiskt nytänkande som kan omsättas i praktiken
  • Informationssäkerhetsarbete och it-säkerhet
  • Skriva fram styrdokument inom området
  • Effektivisera ärendehanteringen och utveckla den systemförvaltning som enheten ansvarar för
  • Ingå i ledningsgruppen för administrativa avdelningen
I Lidingö stad arbetar vi utifrån det utvecklande ledarskapet och som chef får du gedigen kompetensutveckling via vårt chefs- och ledarutvecklingsprogram. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap.

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom stadsledningskontoret under administrativa avdelningen/it-enheten med administrativa chefen som närmaste chef.

2019 blev Lidingö stad utsedd till årets Digitaliseringskommun och digitaliseringsresan fortsätter. Stadens digitaliseringsarbete har tydligt definierade målområden och bygger på att digitaliseringen ska göra vardagen för Lidingöborna och stadens arbete enkelt, effektivt och attraktivt.

It-enheten tillhör stadsledningskontoret där närmare 120 personer arbetar. Stadsledningskontoret är navet i organisationen med många spetskompetenser. Vi ger förvaltningarna råd, stöd och service samt leder utveckling i övergripande processer inom bland annat it, upphandling, HR och ekonomi.

Vi söker en erfaren it- och digitaliseringschef, gärna från en politiskt styrd och intäktsfinansierad verksamhet och som har erfarenhet från en organisation i förändring. Vi förväntar oss att du har stor erfarenhet av att arbeta med förändringsledning, i projekt och processer samt med informationssäkerhetsarbete. Eftersom rollen innebär att leda en enhet ska du ha mångårig erfarenhet av personal- och budgetansvar. Du har minst kandidatexamen i datateknik eller relaterat område och god teknisk kompetens. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av kravställning, avrop och upphandling. Du uttrycker dig i väl i svenska både i tal och skrift.

För att passa i rollen är du en utvecklande, trygg och prestigelös ledare som är lyhörd och tydlig i din kommunikation och kan få med dig andra på ett konstruktivt och motiverande sätt. Du har ett nytänkande som du omsätter till utveckling och effektivisering av verksamheten, brinner för att förnya och förbättra och trivs i en kreativ och initiativrik miljö, både bland dina medarbetare och verksamhet.

Rollen som it- och digitaliseringschef ställer krav på mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande med ett tydligt strategiskt fokus. Du har en stark analytisk problemlösningsförmåga samt god förmåga till samarbete. Stadens värdeord professionell, engagerad och initiativrik är viktigt att vi alla utgår ifrån vid våra ageranden. I rekryteringen kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.