Arbete- och studiecoach

Arbete- och studiecoach

Omsorgs- och socialförvaltningens utförarverksamheter erbjuder stöd i sysselsättning, arbete och studier till personer med neuropsykiatriska diagnoser och/eller psykisk ohälsa. Insatserna är av god kvalitet och baseras på kundens val, prioriteringar och behov.

Vi planerar våra verksamheter utifrån de politiska målen där vi erbjuder insatser av god kvalitet som baseras på kundens integritet, inflytande och delaktighet. Staden arbetar utifrån ett utvecklande ledarskap där dialogen och "det goda mötet" ses som det främsta verktyget i samspelet med lidingöbor, medarbetare, och samverkansparter. Hos oss får du ett intressant arbete fullt av arbetsglädje och flexibilitet.

Arbetsuppgifter
Som arbete- och studiecoach jobbar du med att stötta personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa mot arbete, praktik, studier eller annan sysselsättning. Ditt arbete innebär att samordna olika aktörer i samhället som exempelvis kunder, myndigheter, psykiatrin och arbetsgivare. För att upprätthålla en hög kvalité utifrån kundens önskemål arbetar vi med hjälp av stödsamtal, nätverkande, kartläggning och uppföljning.

I vårt arbete använder vi oss av motiverande samtal (MI), Pictogram, VAS, ritprat och andra pedagogiska verktyg och evidensbaserade metoder för att stötta våra deltagare till att nå sina mål. Vi erbjuder dig kontinuerlig utbildning och handledning för bästa möjliga insats där människan är i fokus.

Som arbete- och studiecoach är du ansvarig och delaktig i verksamhetens förbättrings- och utvecklingsarbete där du har möjlighet att stärka din yrkesroll. Det goda mötet, individen i fokus och att tänka utanför boxen vägleder oss i det dagliga arbetet.

Hos oss får du:
  • En arbetsplats med kloka, glada och engagerade medarbetare
  • Vara delaktig i ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete
  • Egen kompetensutvecklingsplan utifrån dina behov och önskemål
  • Flextid
  • Arbetstid 8.00-16.33
  • Friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och gratis träningspass i stadshusets friskvårdslokal.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning som exempelvis socionom, beteendevetare, eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer som har psykiska och neuropsykiatriska funktionsvarianter och är van att samarbeta och nätverka med andra. Då staden genomgår en digital förändring vill vi att du har god digital kompetens men framförallt en nyfikenhet på den digitala utvecklingen.

Som person har du en empatisk förmåga, är lojal och har en personlig mognad. För tjänsten behöver du vara självgående samt att du har ett nytänkande arbetssätt som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Eftersom du kommer att samverka i många olika forum och arbeta för våra lidingöbor behöver du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Vi ser gärna att du har något specialintresse som digitala medier och filmskapande, idrottsintresse eller likvärdigt.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.