Barnmorska till ungdomsmottagning

Barnmorska till ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen tillhör den centrala barn- och elevhälsan inom Lärande- och kulturförvaltningen där närmare 1400 medarbetare arbetar. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, liksom bibliotek, teater och föreningsliv.

Ungdomsmottagningen arbetar för att främja och förebygga fysisk och psykisk hälsa, med fokus på sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter bland unga. Alla ungdomar ska känna sig välkomna och ett normkritiskt förhållningssätt präglar verksamheten. Ungdomsmottagningens målgrupp är alla ungdomar mellan 12 och 23 år.

På mottagningen arbetar två barnmorskor och två kuratorer. Fr o m januari 2021 kommer alla ungdomsmottagningar att tillhöra Region Stockholm vilket innebär att vi får två huvudmän. Barnmorskorna blir anställda av regionen och kuratorerna av Lidingö stad.

Arbetsuppgifter
Som barnmorska arbetar du för att stärka ungdomarna i att hantera sin sexualitet, respektera sig själva och sin omgivning samt öka kunskap om sex och samlevnad. Du arbetar inom området sexuell och reproduktiv hälsa. Exempelvis ingår att utföra undersökningar, provtagning för STI och ha livsstilssamtal med fokus på hälsosamma och ohälsosamma levnadsvanor.

På ungdomsmottagningen arbetar vi tillsammans, barnmorska och kurator, och vi träffar ungdomar både individuellt som i grupp. I arbetsuppgifterna ingår även samverkan med andra aktörer, utåtriktat arbete och utvecklingsarbete på mottagningen. Vi har en god samverkan inom staden och framförallt med centrala barn- och elevhälsan vilket skapar engagemang hos våra medarbetare. Vi ser även att vi har goda förutsättningar för ett fint samarbete med regionen.

I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap. Tillsammans skapar vi vår arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt. Det är önskvärt att du har arbetat på ungdomsmottagning eller med ungdomar. Det är även meriterande om du har utbildning i sexologi, andrologi, motiverande samtal och HBTQ kompetens är önskvärd eller meriterande.

För oss är din personlighet viktig och vi ser att du har en personlig mognad samt empatisk förmåga. Du är självgående i ditt arbete och en flexibel person som kan anpassa din arbetssituation efter behov. Eftersom tjänsten innebär samverkan med både kollegor, ungdomar och andra aktörer är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och tycker om att ge service.

Övrigt
Vi arbetar kväll på tisdagar till kl. 19.00.
Tillträde enligt överenskommelse.
Lidingö stad tillämpar individuell lönesättning.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Barnmorska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.