Fritidspedagog / Grundlärare mot fritidshem

Fritidspedagog / Grundlärare mot fritidshem

Skärsätra skola är tillräckligt liten för att alla ska lära känna varandra vilket ger en trygg och inkluderande stämning. Skolan är samtidigt stor nog för att skapa magi genom alla engagerade lärare, medarbetare och vårdnadshavare som alla bidrar till den goda stämningen.

Skärsätra skola består av ca 360 elever från förskoleklass till årskurs 6. Hos oss arbetar skola, förskoleklass och fritidshem tillsammans för att ge eleverna en trygg skoldag.

Skolan ligger knappt 20 minuter från T-centralen och runtom finns flera grönområden som Kottlasjön och Kappsta naturreservat vilka ger möjlighet till både friluftsverksamhet och laborativa arbetssätt.

Skolans ledning består av rektor och en biträdande rektor. Vår värdegrund genomsyrar hela vår verksamhet och skapar trygghet och trivsel. Nu söker vi en fritidspedagog /lärare mot fritidshem som vill vara med och utveckla vår fritidshemsverksamhet än mer.

Arbetsuppgifter
I rollen ingår att tillsammans med ditt arbetslag driva den pedagogiska utvecklingen framåt. Vi anpassar undervisningen och tillgängligheten utefter elevernas behov där varje elev har en egen digital enhet. Till hjälp använder vi digitala verktyg och designar lärmiljöerna så att de ska fungera för alla.

Vi planerar våra lärmiljöer utifrån tillgänglighet och använder ramverket Universal Design for Learning för vår gemensamma planering. Planeringstiden är förlagd till en sammanhållen förmiddag per vecka. Som fritidspedagog / grundlärare mot fritidshem, är du rastaktivist, vilket innebär att du och dina kollegor anordnar aktiviteter på rasterna där rörelse är centralt. Exempelvis har vi spel, dans, musik, tipspromenader vid Kottlasjön eller olika lekar och sporter. Samarbete mellan skola och fritidshem är en naturlig del för oss där allas olika kompetenser får utrymme.

Lidingö stad har just nu en större satsning på alla fritidshem som kallas för Pedagogiska arbetande nätverksgrupper (PANG-fritidshem). Genom verksamhetsbesök på andra skolor och föreläsningar riktade mot fritidshem skapar vi ett kollegialt lärande för att fördjupa oss i den pedagogiska kompetensen.
Vi värdesätter gott ledarskap där alla chefer i Lidingö stad har gått utbildning i Utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap.

På Skärsätra skola får du engagerade chefer där du blir uppmärksammad och det stöd i arbetet som du behöver. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har fritidspedagogutbildning/Grundlärare mot fritidshem, gärna med tidigare erfarenhet av arbete på fritidshem. Eftersom vi arbetar med digitala verktyg behöver du ha god digital kompetens och goda kunskaper i svenska språket.

Som person är du självgående, stabil och kreativ. För tjänsten behöver du vara tydlig i din kommunikation samt ha lätt för att samarbeta med såväl kollegor och ledning samt elever och föräldrar. Vi ser gärna att du är intresserad av ditt eget lärande och har en vilja att tillsammans med kollegor och elever driva utvecklingen i verksamheten framåt tillsammans med oss.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.