Miljö- och stadsbyggnadskontoret (msk) arbetar med stadsplanering, bygglov, kartor, mark- och exploateringsfrågor samt utför tillsyn inom områden som rör invånarnas miljö och hälsa. Tillsammans är vi omkring 50 personer som arbetar med stadsbyggnad och fysisk miljö.

På msk samlar vi stor kompetens under samma tak inom många yrkeskategorier vilket ger en arbetsmiljö med mycket utbyte och lärande. Inom msk finns plan- och bygglovsenheten. Vi är ett team om 15 personer som ansvarar för översiktsplanering, stadsbyggnadsprojekt, detaljplaner, exploateringsfrågor samt bygglov.

På Lidingö gäller kvalitet före kvantitet. Vi är måna om att det som ska byggas på ön ska bli bra boendemiljöer med god gestaltning och med stor hänsyn till våra kulturmiljöer.

Arbetsuppgifter
Vi söker en planarkitekt som vill ta stort eget ansvar och lockas av att arbeta med stadsbyggnadsprocessens alla faser. Din främsta arbetsuppgift kommer att vara att handlägga detaljplaner. Vi har cirka 30 pågående detaljplaner med allt från att möjliggöra styckning av villafastigheter till nya kvarter för småhusbebyggelse och flerbostadshus, stadsdelscentrum och industriområden.

Hos oss får du arbeta i en öppen atmosfär, i ett kompetent och engagerat team med bred kunskap. Vi är ett litet kontor där vi alltid hjälper och stöttar varandra. Täta kontakter med kollegor i andra förvaltningar, lidingöborna, stadens ledning och politiker utgör en naturlig och viktig del i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad inom arkitektur, fysisk planering, samhällsplanering, lantmäteri eller har utbildning vi bedömer motsvarande. Du har lång erfarenhet av detaljplanarbete och därmed god kunskap om plan- och bygglagen och annan relevant lagstiftning. Du har förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar samt erfarenhet och intresse av dialog med medborgare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du är trygg med att presentera dina projekt inför stadens ledning och politiker. Du har goda kunskaper i att rita detaljplaner, vi arbetar i Focus detaljplan. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av arbete med exploateringsfrågor.

Som person driver du självständigt ditt arbete med utgångspunkt i uppsatta mål, verksamhetens bästa och fokuserat på resultat. Du är trygg och stabil samt kommunicerar och följer upp på ett tydligt sätt. Du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Vi erbjuder anställningsförmåner som exempelvis semesterväxling, friskvårdstimme, träningspass i stadshusets friskvårdslokal, friskvårdsbidrag och möjlighet till hemarbete. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.