På miljö- och stadsbyggnadskontoret arbetar ca 50 personer med bland annat bygglov, plan- och exploateringsfrågor samt miljö- och livsmedelsfrågor. Här utvecklar vi våra digitala arbetssätt och har kunden i fokus.

Vår miljö- och hälsoskyddsenhet söker nu en erfaren och engagerad livsmedelsinspektör. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö där du får ta stort eget ansvar samt växa i din yrkesroll. Du tar dig lätt runt på ön genom att gå, elcykla eller köra en av stadens hybridbilar. Småstadskänsla mitt i storstan, endast 20 minuter från Stockholms central.

Arbetsuppgifter
Livsmedelsgruppen består idag av tre personer och vi behöver förstärkning. Vi arbetar både i grupp, i olika tillsynsprojekt, och självständigt. Samsyn är ett viktigt ledord för oss. Du kommer i huvudsak att utföra planerade kontroller av livsmedelsanläggningar. I arbetet ingår även rapportskrivning, uppföljning och planering. Andra arbetsuppgifter är att utreda klagomål och misstänkta matförgiftningar samt att ge information till livsmedelsföretagare och allmänheten.

Utifrån dina intressen och kunskaper kommer det finnas möjlighet till eget ansvars- eller fördjupningsområde. För att ytterligare kunna växa ges de medarbetare som vill möjlighet att agera samordnare för gruppen ett år i taget.

I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och en central introduktion för nyanställda med workshops i aktivt medarbetarskap. För oss är det viktigt att du får en god balans mellan jobb och fritid och vi har därför bland annat friskvårdstimme varje vecka, flextid och under normala omständigheter finns tillgång till friskvårdslokal och träningspass i Stadshuset.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår livsmedelskontroll och bidra till att vi når våra mål. Du behöver ha högskoleutbildning med inriktning mot livsmedel, exempelvis livsmedelsagronom, eller annan likvärdig utbildning samt ha god kunskap om gällande livsmedelslagstiftning. Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av livsmedelskontroll i en kommun och har fördjupad kunskap inom dricksvatten. För att passa i tjänsten är det viktigt att du talar och skriver god svenska och det är önskvärt med bra engelska i tal. Vi använder verksamhetssystemet Ecos 2. Du behöver inte ha körkort men det kan underlätta i arbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vilja bidra till en god och kreativ arbetsmiljö. Du är trygg och tydlig i din yrkesroll och kan föra en positiv och saklig dialog med verksamhetsutövarna och vid behov ställa krav.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Individuell lönesättning
Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.