Lantmätare/jurist

Lantmätare/jurist

Inom Miljö- och stadsbyggnadskontoret jobbar närmare 50 personer. Vi som arbetar med stadsbyggnad och fysisk miljö samlar stor kompetens under samma tak inom många yrkeskategorier vilket ger en arbetsmiljö med mycket utbyte och lärande.

Lidingö är en av Sveriges mest attraktiva bostadsorter. Staden äger mycket mark och har höga kvalitetsmål i samband med stadsutvecklingen. Du kommer att få arbeta såväl med Lidingö Tomt AB:s mark som med stadens övriga markinnehav.

Arbetsuppgifter
Som lantmätare/jurist har du ett viktigt ansvar för hur stadens mark förvaltas i nära samarbete inom både miljö- och stadsbyggnadskontoret och teknik- och fastighetsförvaltning. Du ansvarar för att upprätta fastighetsrättsliga avtal så som arrenden, tomträtter, servitut och nyttjanderätter. I arbetsuppgifterna ingår överlåtelse av fastigheter, liksom att tillhandahålla mark för framtida exploatering av bostäder och verksamheter. Du representerar staden som fastighetsägare i olika sammanhang där förhandling och samordning ingår, bland annat vid lantmäteriförrättningar.

Du har även en viktig roll i att utveckla vår verksamhet, både när det gäller att ta fram och utveckla rutiner men också att kunna följa upp verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsjuridik, mark- och fastighetsförvaltning, lantmäteri eller annan utbildning och yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper inom det fastighetsrättsliga området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med fastighetsrätt och det är en fördel om du har förhandlingsvana. För tjänsten behöver du ha B-körkort samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som person är du strukturerad, kan självständigt driva ditt arbete framåt, professionell, engagerad och initiativrik. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, har lätt för att samarbeta och har intresse och vilja att hjälpa andra. Du är analytisk, problemlösande och tänker strategiskt framåt.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.