Sysselsättningshandledare

Sysselsättningshandledare

Omsorgs- och socialförvaltningens utförarverksamheter erbjuder ett flertal dagliga verksamheter för personer med funktionsnedsättning LSS. Insatserna är av god kvalitet och baseras på kundens val, prioriteringar och behov. Hos oss får du ett intressant arbete fullt av arbetsglädje och flexibilitet. Vi planerar våra verksamheter utifrån de politiska målen där vi erbjuder insatser av god kvalitet som baseras på kundens integritet, inflytande och delaktighet. Staden arbetar utifrån ett utvecklande ledarskap där dialogen och "det goda mötet" ses som det främsta verktyget i samspelet med lidingöbor, medarbetare, och samverkansparter.

Nu söker vi sysselsättningshandledare för tre tillsvidare tjänster samt två visstidsanställningar på 6 månader.

Arbetsuppgifter
Som sysselsättningshandledare samarbetar du med andra verksamheter och sätter arbetstagaren i fokus. Du kommer arbeta i ett arbetslag med att stärka och utveckla arbetstagarnas självständighet. Verksamheterna arbetar lösningsfokuserat och är flexibla i sin utformning.

Våra verksamheter har en bred vidd där arbetsuppgifterna för arbetstagarna är anpassade och meningsfulla. Vi arbetar bland annat med olika serviceuppdrag, lagerarbete, kommunikation och sinnesupplevelser.

Vi arbetar utifrån arbetstagarnas genomförandeplan. Utifrån den arbetar vi med metoder som visuell kommunikation (Pictogram), lågaffektivbemötande och tydliggörande scheman. Omsorgs- och socialförvaltningens värdeord: Det goda mötet, individen i fokus och att tänka utanför boxen vägleder oss i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer
Vi har som krav att du ett stort intresse för människor och ett naturligt anlag att möta människor där dom är för dagen. Du har en vilja av att motivera till självständighet och har ett lösningsfokus. Du arbetar bra i grupp men är även självgående.
Som person har du en empatisk förmåga och är lojal, självständig, relationsskapande och tydlig. Du är kreativ och har god samarbetsförmåga och en personlig mognad.

För tjänsten som sysselsättningshandledare ska du ha en relevant utbildning på minst gymnasienivå inom omvårdnad, fritid eller liknande pedagogisk och/eller praktisk utbildning. Du behärskar flytande svenska i tal och skrift samt har datavana.

Övrigt
Individuell lönesättning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tre tillsvidaretjänster med eventuell inledande provanställning och ett vikariat till 30/12-2020, båda tjänsterna är på 100%.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.