Politisk sekreterare till moderaterna på Lidingö

Politisk sekreterare till moderaterna på Lidingö

Moderaterna på Lidingö styr Lidingö stad i en borgerlig allians med Kristdemokraterna, Liberalerna och Lidingöpartiet. Vi har ordförande- eller vice ordförandeposter i stadens nämnder och bolag.

Politiken strävar efter kontinuerlig förbättring av verksamheten, ekonomisk effektivitet och ett försiktigt utvecklande av Lidingö. Den nära dialogen med Lidingöborna är central för verksamheten.
Vi söker nu en politisk sekreterare.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som politisk sekreterare innebär främst att ge stöd åt kommunstyrelsens ordförande att uppnå de politiska målen samt delta i arbetet att leda staden. Du kommer arbeta mycket nära kommunstyrelsens ordförande och delta i det dagliga arbetet. Du har ansvar för att ta fram underlag till artiklar och pressinformation samt förbereda kommunikationsmaterial, hantera sociala medier och är rådgivande inom kommunikation. Du fungerar som det dagliga stödet i att svara på motioner, propositioner och andra skrivelser liksom att förbereda och bereda ärenden. En annan viktig funktion blir att vara sekreterare åt den moderata kommunfullmäktigegruppen.

Som politisk sekreterare ingår även omvärldsbevakning och att du kontinuerligt har uppsikt över olika forum som anses relevanta. Din arbetstid är flexibel och det förkommer även kväll- och helgjobb.

Kvalifikationer
Som politisk sekreterare tror vi att du har studerat på högskolenivå och har tidigare erfarenhet av en politisk miljö. För tjänsten behöver du ha stor kunskap och erfarenhet av att kommunicera budskap i olika plattformar och god stilistisk förmåga. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat med politisk kommunikation eller liknande arbetsuppgifter.

Den här tjänsten är strategiskt viktig för moderaterna på Lidingö och din personlighet är viktig för oss. Du behöver vara självgående i ditt arbete och ha ett gott omdöme. Eftersom tjänsten innebär mycket samverkan och kommunikation behöver du ha god samarbetsförmåga och att du gillar att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du har en god konflikthanteringsförmåga och är serviceinriktad.

Övrigt
Tjänsten omfattas av Lagen om offentliga politiska sekreterare och gäller under en mandatperiod.
Vid frågor om tjänsten, kontakta vårt kommunalråd Daniel Källenfors på daniel.kallenfors@lidingo.se
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.