Välkommen till en arbetsplats som genomsyras av glädje och engagemang hos både personal och elever. Lidingö grundsärskola är en skola med härliga elever och engagerad personalgrupp. Med naturen ett stenkast bort möjliggör det för utomhuspedagogik och andra friluftsaktiviteter.

En av våra specialpedagoger ska gå i pension och nu söker vi en engagerad pedagog som vill arbeta tillsammans med oss.

Lidingö grundsärskola tillhör Lärande- och kulturförvaltningen med närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, musikskola, liksom bibliotek, teater, idrott och föreningsliv. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Om Lidingö grundsärskola
På Lidingö grundsärskola går idag totalt 46 elever fördelade på två enheter som har sina lokaler i anslutning till två av stadens grundskolor. Tjänsten är placerad på den enhet som finns på Skärsätra skola. Alla elever läser ämnesområden och samtliga elever har ett omsorgsbehov med tillhörande rutiner som dagligen hanteras. Omsorgsrutinerna kräver att vi har ett starkt samarbete med habilitering och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt på att öka elevernas kommunikativa förmåga, motoriska förmåga och kunna göra egna val.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog undervisar du en klass där eleverna läser ämnesområden. Du tillhör ett arbetslag med specialpedagoger och elevassistenter. Vi ser dig som en viktig del i en helhet som arbetar för att alla elever ska nå sina mål. Ditt uppdrag innebär att tillsammans med kollegor och rektor, ansvara för att leda, planera och organisera undervisning och skapa samspel mellan skola och fritidshem utifrån elevernas intresse och läroplanens mål.

Som pedagog har du stora möjligheter att påverka elevernas sociala och språkliga utveckling och bidrar till att skapa en strukturerad, glädjefylld och trygg undervisningsmiljö. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och har ett gott samarbete med kollegor.
Vi erbjuder dig ett arbete i en verksamhet som präglas av små undervisningsgrupper med hög personaltäthet. Verksamheten utformas utifrån individuella förutsättningar. En av våra utgångspunkter i undervisningen är att arbeta med ämnesintegrering och upplevelsebaserat lärande. Vi arbetar tillsammans med ämneslärare i idrott, estetisk verksamhet och musik. Förhållningssättet är att alltid sätta eleven i fokus och utgå från lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Kvalifikationer
Du är utbildad pedagog med lärarlegitimation som ger behörighet till grundsärskolan. Du har tidigare erfarenhet från grundsärskola och vana att arbeta med elever med autism och språkutveckling genom bild, tecken och digitala verktyg. Du är trygg i din roll och väl förtrogen med formativ bedömning och grundsärskolans styrdokument. Vi lägger stor vikt i att du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik och alternativ kommunikation. Då digitala verktyg är ett viktigt stöd i att öka elevens kommunikation och valmöjligheter har du digital kompetens.
Som person är du en tydlig ledare som kan skapa goda relationer och samarbeta. Du kan arbeta strukturerat, målstyrt och självständigt. Vi fäster stor vikt vid lösningsfokus, arbetsglädje och engagemang. I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.