Specialpedagog/Speciallärare till Käppala Skola

Specialpedagog/Speciallärare till Käppala Skola

Vill Du
  • arbeta på en skola där elever, personal och ledning stormtrivs och har roligt tillsammans?
  • vara med och leda den fortsatta utveckling av elevhälsoarbetet på skolan?
  • utvecklas i din roll som speciallärare och specialpedagog med övergripande ansvar?
Vi söker Dig som älskar att både undervisa elever enskilt och i grupp samt att stötta lärare och pedagoger i elevhälsoarbetet. Som speciallärare med övergripande specialpedagogiskt ansvar ingår du i skolans elevhälsoteam och läsåret 2021/2022 ansvarar du för mellanstadiet.

Arbetsuppgifter
Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, biträdande rektorer, specialpedagoger, skolsköterska, kurator, psykolog och studie- och yrkesvägledare. Elevhälsoteamet arbetar tillsammans med lärare och pedagoger elevhälsofrämjande för alla elever; förebyggande när det gäller identifierade behov och åtgärdande för att följa upp behov som uppstår.

Som specialpedagog arbetar du övergripande bland annat med inventering av behov i arbetslaget samt handledning av lärare/pedagoger/arbetslag utifrån elevers olika behov. Du stödjer lärare och pedagoger i arbetet med att planera och följa upp undervisning så att alla elever beaktas, inklusive elever i behov av särskilt stöd samt elever i behov av ytterligare utmaningar. I dina arbetsuppgifter ingår att leda och utveckla samarbetet och samverkansformerna i arbetslag kring elevers olika behov.

Du samarbetar med lärare och pedagoger inom skola och fritids; planerar, genomför och följer upp undervisning med elever i behov av särskilt stöd. Du ansvarar för kartläggningar och utredningar av elevers behov av särskilt stöd och åtgärdsprogram samt att upprätta handlingsplaner vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare eller specialpedagog med utbildning och erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd. Du är behörig och legitimerad lärare i svenska, matematik och engelska i grunden. Du har intresse och erfarenhet av att arbeta på en övergripande nivå.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är van att arbeta i digitala miljöer. Du använder naturligt digitala verktyg och plattformar i arbetet.

Det är meriterande om du har erfarenheter av att bedriva studioverksamhet för grupper av elever i behov av särskilt stöd.

Personliga egenskaper
Du är trygg i dig själv; tycker om människor; har lätt för att skapa relationer och har humor. Du är tydlig, strukturerad, effektiv och har lätt för att samarbeta med både elever och andra pedagoger.

Du är lösningsfokuserad, flexibel och uthållig. Du kan prioritera, motivera och leda andra i elevhälsoarbete. Du både vill och kan arbeta självständigt såväl som i team.

Vi önskar att du har ett stort intresse för skolutveckling, värdegrundsarbete och gärna ett nytänkande gällande pedagogiska områden.

Du är driftig, engagerad och professionell.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.