Specialpedagog F- åk 3

Specialpedagog F- åk 3

Inom Lärande- och kulturförvaltningen arbetar närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor liksom bibliotek, teater och föreningsliv. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Torsviks skola är en av Sveriges mest framgångsrika grundskolor. Skolan är Lidingös centralt belägna grundskola för årskurserna F-9 knappt 20 minuter från T-centralen. Våra ledord är: trygghet, kvalitet och tradition.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är specialpedagog/speciallärare med stort engagemang för elevers lärande. I arbetet ingår att genomföra screeningar, följa upp och arbeta med elever som riskerar att inte nå målen samt att tillsammans med elever, vårdnadshavare och lärare utreda behovet av särskilt stöd och upprätta åtgärdsprogram i f- åk 3. Du bemöter elever med ett specialpedagogiskt förhållningssätt där flexibla, individuella lösningar utifrån varje elevs önskemål och behov sätts främst. Undervisning sker både enskilt, i liten grupp och i klassrummet. För att lyckas med uppdraget som specialpedagog förväntar vi oss att du är en tydlig ledare med förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare. Tillsammans med skolans elevhälsoteam driver du skolans utveckling framåt för att eleverna skall må bra och höja måluppfyllelsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog och välkomnar både dig som har längre arbetserfarenhet eller är nyexaminerad. Vi ser gärna att du har kompetens om olika metoder utifrån vad forskningen säger såsom STL, skriva sig till lärande, UDL, universal design of learning och är intresserad av att hålla dig uppdaterad inom tillgängligt lärande.

Du har förmåga att skapa goda relationer och har ett positivt förhållningssätt med ett stort engagemang för elevers lärande och arbetar systematiskt utifrån att alla elever vill lyckas.. Du är tydlig, tar ansvar för hela uppdraget samt har samarbetsförmåga och kompromissvilja.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Individuell lönesättning.
Tillträde 11 augusti 2021 eller enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.